GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δόθηκε το πράσινο φως για επίθεση της Τουρκίας στην Συρία

Σήμερα (4/10/2012) το μεσημέρι, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορί...


Σήμερα (4/10/2012) το μεσημέρι, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν γνωστό πριν καν αυτή ξεκινήσει, αφού ήταν δεδομένη τόσο η στήριξη της Μέρκελ, όσο και η στήριξη των ΗΠΑ, σε ένα τέτοιο εγχείρημα της Άγκυρας.
Να σημειώσουμε πως οι επισκέψεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών ξένων κρατών με ειδίκευση –κυρίως- σε μυστικές υπηρεσίες, αλλά και η γενικότερη στήριξη που επεδίωξε να έχει η Άγκυρα για να προβεί σε μία στρατιωτική επίθεση κατά της γειτονικής Συρίας, είχαν τροχιοδρομήσει την σημερινή απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σχέδιο της τουρκικής επέμβασης αποσκοπεί σε στρατιωτική δράση που θα εξασφαλίσει μία «ουδέτερη ζώνη», η οποία θα μετατραπεί σε ζώνη προφύλαξης του μετακινούμενου προς την Τουρκία πληθυσμού, αλλά και των κατοίκων της Τουρκίας.
Η υψηλή κινητικότητα αρμάτων μάχης στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός στρατιωτών που μετακινήθηκαν, καταδεικνύουν την άμεση κίνηση της Τουρκίας, αλλά και αποδεικνύουν την γελοιότητα μίας απόφασης από την Τουρκική Βουλή, αφού η απόφαση είχε παρθεί πριν καν τεθεί προς ψήφιση η στρατιωτική επίθεση (περί επίθεσης πρόκειται, άσχετα με την χρήση της λέξης «παρέμβαση») της Τουρκίας, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας, μέσω δηλώσεων του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεχείς βομβαρδισμοί θέσεων του Συριακού στρατού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ελάχιστη αντίσταση, όταν θα δοθεί η διαταγή προέλασης – επίθεσης των τουρκικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με την υπάρχουσα χαλαρότητα της Συρίας στα όσα από χθες συμβαίνουν στα Συριο-τουρκικά σύνορα, φαίνεται πως οι θέσεις του Συριακού στρατού δεν έχουν πληγεί, τουλάχιστον όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να μετακινηθούν προς τα Τουρκο-συριακά σύνορα και οι παραστρατιωτικές ομάδες των «αντικαθεστωτικών», προκειμένου να υποβοηθήσουν την τουρκική επίθεση, χτυπώντας στα μετόπισθεν τον στρατό της Συρίας.
Έτσι, εάν δεν υπάρξει η σχετική υπομονή από την Άγκυρα, ενδέχεται ο επιτιθέμενος τουρκικός στρατός να βρεθεί μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα του «προσθέσουν» πλήθος νεκρών στρατιωτών.
Να σημειώσουμε πως εάν αποτύχει η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας (η οποία θα υποστηριχθεί ποικιλοτρόπως από το ΝΑΤΟ), ο Ερντογάν θα βρεθεί σε δεινότατη θέση στην τουρκική Βουλή, αλλά και απέναντι στους τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχονται υπομονετικά τις επιθέσεις του τούρκου πρωθυπουργού, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «δράσουν»…
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση