GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανταλαγγή… βομβών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας

Η Δαμασκός εξαπολύει οβίδες και δέχεται αντίποινα   Μεθοριακή περιοχή της Τουρκίας έπληξε εκ νέου βλήμα όλμου από το συριακό έδ...

Η Δαμασκός εξαπολύει οβίδες και δέχεται αντίποινα
 
Μεθοριακή περιοχή της Τουρκίας έπληξε εκ νέου βλήμα όλμου από το συριακό έδαφος το μεσημέρι της Δευτέρας για να ακολουθήσουν άμεσα αντίποινα από το τουρκικό πυροβολικό.
Η οβίδα κατέπεσε στην ύπαιθρο 150 με 200 μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους στη συνοικία Χατσιπάσα της νότιας επαρχίας Χάτι, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.
Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα από το νέο θερμό επεισόδιο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού πυροβολικού, το οποίο προχώρησε σε αντίποινα σε βάρος στόχων στη συριακή πλευρά για έκτη συνεχή ημέρα.
Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» την περασμένη εβδομάδα όταν συριακή οβίδα κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή στην τουρκική μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε, προκαλώντας το θάνατο πέντε ανθρώπων -δύο γυναικών και τριών παιδιών.
Η απάντηση της Τουρκίας ήταν άμεση σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Προχώρησε σε αντίποινα εντός του συριακού εδάφους και ζήτησε και έλαβε δήλωση υποστήριξης από το ΝΑΤΟ, καθώς και ψήφισμα καταδίκης της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Μοιραίο λάθος να δοκιμάστε την ισχύ μας» έχει προειδοποιήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας: «δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε απέχουμε πολύ»…
Τα θερμά επεισόδια έχουν εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο με τουρκικές μεθοριακές περιοχές να πλήττονται από βλήματα όλμου και τον τουρκικό στρατό να προχωρά σε αντίποινα. Η επαρχία Χατάι επλήγη τη Δευτέρα για δεύτερη φορά από οβίδα· είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο την περασμένη Παρασκευή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει λάβει την έγκριση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για ανάληψη στρατιωτικής δράσης πέραν των συνόρων, εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση, με τη σχετική εντολή να έχει διάρκεια ισχύος ενός έτους.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση