GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δύσκολη περίπτωση η Ελλάδα», λέει στέλεχος του ΔΝΤ

Δύσκολη περίπτωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Ρέζα Μογκαντάμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτ...

Δύσκολη περίπτωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Ρέζα Μογκαντάμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό περιοδικό που εκδίδει το Ταμείο.
Όπως τόνισε ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ έχει σημειωθεί πρόοδος στην ελληνική οικονομία με μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα τελευταία χρόνια στο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο, το κόστος εργασίας, και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
«Η ομάδα μας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να χαράξουν μια πορεία προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Μογκαντάμ.
Σύμφωνα με τον Μογκαντάμ τα δημοσιονομικά, η ανταγωνιστικότητα και τα τραπεζικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και το υψηλό αρχικό επίπεδο του χρέους της χώρας την καθιστούν μια δύσκολη υπόθεση.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η κατάσταση «παραμένει δύσκολη», ιδιαίτερα διότι το χρέος παραμένει πολύ υψηλό και υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και δημοσιονομική προσαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση