GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη για την Cayenne Turbo S

Τη νέα «ναυαρχίδα» της γκάμας Cayenne, αποκαλύπτει επίσημα η Porsche. Η Cayenne Turbo S, με κινητήρα V8 4.8 λίτρων και 550 ίππους, αλλ...

Τη νέα «ναυαρχίδα» της γκάμας Cayenne, αποκαλύπτει επίσημα η Porsche. Η Cayenne Turbo S, με κινητήρα V8 4.8 λίτρων και 550 ίππους, αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των πολυτελών SUVs.
Μιλώντας στη γλώσσα της Porsche, το βέβαιο είναι ότι άλλο… σκέτο Turbo και άλλο Turbo S! Όπως περίπου συνέβη με την περίπτωση της κορυφαίας Panamera Turbo S, με την οποία -παρεμπιπτόντως- η νέα Cayenne Turbo S “μοιράζεται” το ίδιο μηχανικό σύνολο, η Porsche θέλησε να διαχωρίσει τη “ναυαρχίδα” της γκάμας του πολυτελούς SUV, από οποιαδήποτε άλλη έκδοσή του. Εν αρχή ην ο κινητήρας V8 των 4.8 λίτρων, ο οποίος με το ανάλογο update στη χαρτογράφησή του, από τους μηχανικούς της φίρμας και την αναβάθμιση του συστήματος υπερτροφοδότησης (Turbo), αποδίδει επιπλέον 50 ίππους, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.


Η συνολική απόδοση της Cayenne Turbo S ανέρχεται στους 550 ίππους, με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 750 Nm! Αναπόδραστα, μιλάμε και για επιδόσεις… Το θηριώδες SUV, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 283 χλμ/ώρα.Παρά την πλήρη αναβάθμιση του σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι η μέση κατανάλωση βενζίνης παραμένει στα 11,5 λίτρα/100χλμ.

Η Cayenne S Turbo, απευθύνεται φυσικά σε γερά πορτοφόλια, με τις τιμές για τη γερμανική αγορά να ξεκινούν από 151,702 ευρώ. Τέλος, η Porsche ανακοίνωσε ότι η… απλή Cayenne Turbo, θα διατίθεται προαιρετικά με νέο σπορ πακέτο, που ανεβάζει την ιπποδύναμή της, στους 540 ίππους.
Πηγή: Autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση