GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κρύβει το μυστήριο με το CD της "λίστας Λαγκάρντ". Πώς ο Βενιζέλος έσωσε την κατάσταση...

Τι έχει συμβεί με το περίφημο CD της "λίστας Λαγκάρντ"; Το υλικό είχε αξιολογήσει ο Ι. Διώτης που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήτ...

Τι έχει συμβεί με το περίφημο CD της "λίστας Λαγκάρντ"; Το υλικό είχε αξιολογήσει ο Ι. Διώτης που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και το είχε παραλάβει από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Κατ' αρχάς, το ζήτημα της νομιμότητας αφορούσε την επεξεργασία της υποτιθέμενης λίστας και τη συγκρότηση αρχείου με βάση τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Όπως είναι προφανές ακόμη και ανώνυμες ή έμμεσες πληροφορίες αξιοποιούνται από τις διωκτικές αρχές για την αποστολή τους, με σεβασμό πάντοτε στις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.
Ο τότε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν έγινε υπουργός Οικονομικών, ατύπως ηλεκτρονικό υλικό που έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας και αυτός, με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά του υλικού αυτού, συμφώνησε αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή εκτίμηση του κ. Διώτη, καθώς αυτός ήταν αρμόδιος για την αξιολόγηση και διαχείριση του υλικού.
Το φλασάκι αυτό υπήρχε στο γραφείο Βενιζέλου χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος είχε την εύλογη εντύπωση ότι το υλικό αυτό παραμένει ως ανεπεξέργαστο υλικό στο ΣΔΟΕ.Μόλις διαπίστωσε από τα σημερινά δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό (όχι για παράνομη επεξεργασία, αλλά ως υλικό που ακόμη και χωρίς να γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας πρέπει να υπάρχει στη διάθεση της πολιτείας για να μη μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποκρύφτηκε ή καταστράφηκε), έστειλε στον πρωθυπουργό ό,τι του έδωσε ο κ. Διώτης και όπως ακριβώς του το έδωσε. Θα ήταν αδιανόητο να δοθεί η εντύπωση ότι «χάθηκε» υλικό που πέρασε από χέρια δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων.
Όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, τόσο το ΣΔΟΕ όσο και κάθε άλλη διοικητική ή δικαστική αρχή πρέπει να χειριστεί το υλικό αυτό, όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης τονίζεται ότι δεν ήταν παράνομο το υλικό που παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εφόσον -σύμφωνα με την περιγραφή του- του δόθηκε διπλωματικά από ξένη κυβέρνηση. Παράνομη θα ήταν, όπως έκρινε ο κ. Διώτης, η επεξεργασία και χρήση του ως αρχείου με προσωπικά δεδομένα.
Το υλικό το έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης στον Ευ. Βενιζέλο για να τεκμηριώσει την νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση ότι δεν μπορεί να το επεξεργαστεί και να το χρησιμοποιήσει ως αρχείο. Είναι φυσικά άλλο αυτό και άλλο η αξιοποίηση πληροφοριών που έχει με οποιονδήποτε τρόπο μια διωκτική αρχή.

3 σχόλια

  1. Η νομιζεις εσυ που εκανες την αναρτηση οτι εισαι εξυπνος και οι αλλοι μαλακες η εισαι ο ιδιος ο
    Βενιζελος.

    Οταν ζητας μια λιστα που ειναι προιον υποκλοπης γιατι το κανεις?
    Για να χαρουν τα ματακια σου τσοντα η
    για να δεις αν ειναι μεσα το ονματακι
    σου η για να εκβιασης.

    Την εδωσε ο εισαγγελεας Διωτης για
    να τεκμηριωσει ο Βενιζελος !!!!!
    την νομικη και υπηρεσιακη του εκτιμηση !!!!!!!!!!!

    Δεν εγινε αντικειμενο επεξεργασιας
    (ο Παπακωνσταντινου εδωσε καποια
    ονομτα στον Καπελερη οπως ισχυριζεται ο ιδιος)αλλα το παρανομο υλικο πρεπει να υπαρχει στη διαθεση της πολιτειας (Βενιζελος κρατος).

    Δεν ειναι παρανομο γιατι δοθηκε διπλωματικα ,και τα μαυρα λεφτα αν τα διακινουν με διπλωματικο σακο
    ειναι νομιμα?

    Και το χειροτερο που ειχε ο Βενιζελος το αρχειο απο τοτε που
    εφυγε απο υπουργος οικονομικων
    κατα την διαρκεια των εκλογων σε
    ποιο γραφειο το δικο του, του κομματος,σε προσωπικη θυριδα,στο
    σπιτι του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Εγω δεν ειμαι ΜΑΛΑΚΑΣ ουτε εσυ εξυπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου λέτε ρε παιδιά; Τι νομικός πολιτισμός! Τι κράτος δικαίου! Σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα. Σεβόμαστε τη μπούρκα και την κουκούλα. Δεν δεχόμαστε αλκοτέστ (προσβάλλει την προσωπικότητά μας διό και αντισυνταγματικό).

    Ρε όλο αυτό το μεγαλειώδες Κράτος το έκανε μόνο του το ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια της ΝΔ; Δεν έβαλε το χεράκι της και η ημετέρα "Αριστερά;" Δεν το πιστεύω, αφού συντρώγουν, συνδιορίζουν και συγκαλύπτουν. Έχουν κοινά συμφέροντα που λένε...

    Γιαυτό είχε ξεχαστεί και το CD-ROM με τα ονόματα (που τώρα μεταγράφηκαν σε ένα ευκολότερα διαχειρίσιμο USB stick) των 2000 τυχερών...

    Όμως δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Ο Παπακωνσταντίνου είχε εντοπίσει 20 ονόματα (1‰), τα έδωσε στον αδέκαστο του ΣΔΟΕ, αυτός είδε ότι ήταν προσωπικά δεδομένα και τα έδωσε στο Βενιζέλο, ο Βενιζέλος σαν συνταγματολόγος παγκοσμίου κύρους τα φύλαξε για να μη χαθούνε και τώρα που λυσσάξανε ότι δεν τα βρίσκουν, άντε ρε σας τα δίνω εγώ.

    Τσίπρας και Παπαρήγα προσηλωμένοι στον αγώνα δεν είχαν πάρει μυρουδιά ή ήξεραν ότι η λίστα είχε προσωπικά δεδομένα...

    Και οι φοροφυγάδες; Μην ακούω μαλακίες, θα κόψουνε τις αγροτικές συντάξεις, όσοι έκλεψαν έκλεψαν (όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν), είναι προσωπικά δεδομένα...

    Ρε τούτοι εδώ είναι άπαιχτοι... Και μετά τα βάζετε με την Τρόικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώην Υπ.Οικονομικών αναμένεται να υποστηρίξει ότι στον κ.Καπελέρη είχε απλά δώσει κάποια ονόματα προς έρευνα γι'αυτό και στη Βουλή απάντησε ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε λίστα.
    Αλλά και τα ονόματα μέρος της λίστας δεν είναι;

    - Το CD θα ήταν πράσινο, γι' αυτό... !

    Τι μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα....Δεν καταλαβαίνει τίποτα αυτό το γαϊδούρι!!!


    Μάλλον ξέρουμε ποιος έθαψε τη λίστα Λαγκάρντ....Διώτης:
    "Δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κλαπέντα στοιχεία"!!
    - Τι λες ρε μεγάλε!!

    [Έτσι λοιπόν; Δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η λίστα επειδή είχε κλαπεί παρανόμως λέει ο ΠΑΣΟΚος Διώτης, ο φίλος του Χρυσοχοΐδη!

    Τι λες ρε μεγάλε;

    Και πως τη χρησιμοποίησαν οι άλλες χώρες για να απειλήσουν και να εκβιάσουν τους φοροφυγάδες που αναγκάστηκαν να πληρώσουν μερικά δις για να ξεμπλέξουν;

    Σα δεν ντρέπεστε ρε λαμόγια που ψάχνετε μόνο δικαιολογίες για νομιμότητες και παπαριές, αναγκάζοντας τον κόσμο να μην πιστεύει σε τίποτα]

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ μούτρο αυτό τον Πρασινοφρουρό-ρουφιάνο ΔΙΩΤΗ ?

    ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ βρώμικη ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση