GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Citi: Εκτός ευρώ η Ελλάδα στις αρχές του 2014

Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το αργότερο σε δύο χρόνια επανέλαβε η Citi στην έκθεσή της «Sovereign Rat...


Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το αργότερο σε δύο χρόνια επανέλαβε η Citi στην έκθεσή της «Sovereign Rating Outlook», στην οποία εξετάζει την πορεία των αξιολογήσεων των διεθνών οίκων για διάφορες χώρες.
Αναφορικά με την Ελλάδα η Citi τονίζει την εκτίμησή της ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα θα βγει εκτός Ευρωζώνης, ενώ ακόμη και αν το αποφύγει τότε, το αργότερο σε 2 – 3 χρόνια η χώρα θα πρέπει να έχει αφήσει το κοινό νόμισμα.
Ο οίκος σημειώνει πως δεν αναμένει ούτε τη Moody’s ούτε τη S&P να προχωρήσει σε κάποια κίνηση αξιολόγησης το επόμενο διάστημα και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ο ίδιος επαναξιολόγησε την πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ στο 60% αντί του 90%, κατά τους επόμενους 12-18 μήνες, με πιο πιθανό το 1ο εξάμηνο του 2014 έναντι της 1ης Ιανουαρίου 2013 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Φαίνεται ότι θα δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε σύγκριση με ό,τι είχε συμφωνηθεί κατά τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης το Μάρτιο. Ωστόσο, ο υψηλότερος στόχος για το έλλειμμα και ενδεχομένως τα χαμηλότερα τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις θα απαιτήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.
Ακόμη η Citi εκτιμά πως ένας ακόμη γύρος αναδιάρθρωσης του χρέους με τη συμμετοχή εκείνων που είχαν εξαιρεθεί από το PSI, θα μπορούσε να εξεταστεί ως ένας τρόπος για να ελευθερωθούν μερικοί πόροι βραχυπρόθεσμα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση