GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Citi: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί

Την ανάγκη άμεσης επίτευξης συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων υπογραμμίζει...


Την ανάγκη άμεσης επίτευξης συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων υπογραμμίζει σε σημερινή 8σέλιδη έκθεσή της, με τίτλο “Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update” η Citigroup.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταλήξει σε οριστική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Αμέσως μόλις τα μέτρα συμφωνηθούν με την τρόικα, θα πρέπει να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να παρουσιαστούν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σχολιάζει ταυτόχρονα η Citigroup.
Μάλιστα, οι αναλυτές του οίκου, στην εν λόγω έκθεση, κάνουν ειδική μνεία και στις έντονες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αφορούν στο ενδεχόμενο επαναγοράς του ελληνικού χρέους, ως μια λύση ελάφρυνσης του χρέους.
Όπως σημειώνει η Citigroup, εάν όντως δρομολογηθούν οι διαδικασίες για πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους, αυτό θα χρηματοδοτείται μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, του ESM. Eάν υπάρξει πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους, αυτό θα αποτελέσει την κορυφή στο ήδη υπάρχον δεύτερο πακέτο διάσωσης που έχει συμφωνηθεί για την Αθήνα.
“Η Ελλάδα θα ζητήσει ακόμη 5 δισ. ευρώ από τους δανειστές της;” διερωτάται στη συνέχεια ο οίκος, αναφερόμενος επίσης σε φήμες της περασμένης εβδομάδας. Οι φήμες αυτές ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να καταθέτει αίτημα προκειμένου να λάβει τη δόση των 31,5 δισ. συν ακόμη 5 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως τα 31,5 δισ. ευρώ έπρεπε ήδη να καταβληθούν από το καλοκαίρι, αλλά λόγω της πολιτικής αναταραχής που προκάλεσαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η καταβολή της εν λόγω δόσης πήρε παράταση.
Ομοίως, τα 5 δισ. ευρώ αφορούν στη δόση που έπρεπε να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: Ημερησία Online
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση