GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέλεχος Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Παραιτούμαι από ένα ακόμη κόμμα copy-paste»

Παραίτηση με αιχμές από την Μαρία Πολύζου Την παραίτησή της υπέβαλε το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Πολύζου, η οποία...


Παραίτηση με αιχμές από την Μαρία Πολύζου


Την παραίτησή της υπέβαλε το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Πολύζου, η οποία ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στο νομό Μαγνησίας.
Διαβάστε την επιστολή της Μαρίας Πολύζου, προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο
Προς: κ. Πάνο Καμμένο
Πρόεδρο Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες
Από: Μαρία Μιχ. Πολύζου


Πολιτευτή Ν. Μαγνησίας Ανεξάρτητοι Έλληνες
Μέλος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων
Βόλος 25.10.2102

Αξιότιμε Πρόεδρε,
Ως μία πραγματικά υπερήφανη, άφθαρτη και ανεξάρτητη από κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς και συστημικές εξαρτήσεις Ελληνίδα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σου ως Προεδρεύοντος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συστρατεύτηκα στο πλευρό του νέου και δυναμικού Κινήματος που μου έδωσε τη σιγουριά πως το πολιτικό σκηνικό της Πατρίδας μας μπορεί επιτέλους να αλλάξει με την ενεργή συμμετοχή όλων των Ελλήνων και πολιτεύτηκα στις τελευταίες δύο Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, στο Ν. Μαγνησίας τον τόπο καταγωγής μου και διαμονής μου.
Στις 04 Απριλίου στην πρώτη μου δημόσια ομιλία στους πολίτες του Ν. Μαγνησίας, στην πρώτη συγκέντρωση του Κινήματος στην πόλη του Βόλου, φώναξα με συγκίνηση: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ και ένιωσα σίγουρη πως μαζί θα τα καταφέρουμε και θα αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγείται η Πατρίδα μας με τα Μνημόνια και τις υφεσιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, έχοντας για οδηγό την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Κινήματος.
Στις δύο αυτές προεκλογικές περιόδους του Μαΐου και του Ιουνίου, περιόδευσα σε ολόκληρο το Ν. Μαγνησίας και τα νησιά των Β. Σποράδων και μετέφερα το μήνυμα της αισιοδοξίας για την ύπαρξη της νέας πολιτικής δύναμης που μπορεί να ανατρέψει τον πολιτικό χάρτη της Χώρας και να δώσει Ελληνικές και μετρήσιμες διεξόδους στην κρίση μέσα από το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του Κινήματος, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ. Οι 2.300 πολίτες του Ν. Μαγνησίας που με τίμησαν με τη ψήφο τους, μου είχαν σφίξει το χέρι με ελπίδα και χαμόγελο δίνοντάς μου κουράγιο για το δύσκολο αγώνα στον οποίο τάχθηκα, κατά των Μνημονίων. Τους είμαι ευγνώμων.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές έως και σήμερα, με λύπη και απογοήτευση διαπίστωσα μία σειρά ανακολουθιών στα λόγια και στις πράξεις που εκφράζονται από εσένα Πρόεδρε, τη δύναμη του Κινήματος, τον εκφραστή και σχεδιαστή του οράματος της Ανάστασης της Πατρίδας και ΔΗΛΩΝΩ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!
Η ανακολουθία των διαπιστώσεων αφορά συγκεκριμένα στους άξονες: α. του Ανθρώπινου Δυναμικού, β. του Οργανωτικού και γ. των Προγραμματικών Θέσεων.
Συγκεκριμένα:
α. σε ό,τι αφορά το Ανθρώπινο Δυναμικό:
Διαπίστωσα πως βρίσκομαι αντιμέτωπη με το γνωστό παλαιοκομματικό copy paste στις ίδιες συμπεριφορές του ίδιου ακριβώς συστήματος που καταδικάζαμε προεκλογικά και που τελικά μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε σήμερα ως Χώρα.
Διαπίστωσα πως η νοοτροπία ατόμων που έχουν επιλεγεί για να αποτελέσουν τους εκπροσώπους της κοινωνίας μας, ουδόλως διαφέρει από προηγούμενες πολιτικές νοοτροπίες, όπως είναι η προσπάθεια απαξίωσης των λοιπών υποψηφίων του ψηφοδελτίου με αθέμιτα μέσα και «καπελώματα». Συμβουλές του τύπου «η πολιτική θέλει γερό στομάχι», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παλαιοκομματικές τακτικές, θεωρώ πως δεν έχουν χώρο στο Κίνημα το οποίο γεννήθηκε από όλους τους Έλληνες για όλους τους Έλληνες και ευαγγελίζεται συμπεριφορές Κινηματικού χαρακτήρα.
Διαπίστωσα πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια ανανέωσης του προσωπικού, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέες φρέσκες ιδέες και πως απλά ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει τη θέση στην οποία ορίστηκε και να αξιοποιήσει προσωπικό άσχετο με τις αξίες και τα ιδανικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαπίστωσα πως η στοχοθεσία των κομματικών στελεχών είναι εσωστρεφής και δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που ταλαιπωρούνται στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά δε όταν εκθέτουν το Κίνημα με τις άστοχες «τοποθετήσεις» και «παρεμβάσεις» τους, σε ό,τι αφορά θέματα τοπικού χαρακτήρα και αντί να αγκαλιάσουν τις τοπικές κοινωνίες με πραγματικό ενδιαφέρον, ανοίγουν μέτωπα με έπαρση και δηκτικό ύφος και έρχονται αντιμέτωποι με φορείς και κλάδους που πλήττονται από την κρίση και δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
β. σε ό,τι αφορά το Οργανωτικό:
Διαπίστωσα τη σαφή έλλειψη στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, βάση των προεκλογικών δεσμεύσεών σου, όπως ακριβώς τις διατύπωσες. Το Συνέδριο που περιμέναμε όλοι το Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρωθεί και να «ανδρωθεί» το Κίνημα, μέσα από τον καθορισμό Προτάσεων, Θέσεων, Κανόνων και Οργάνων δυστυχώς δεν έγινε. Αντ´ αυτού το Κίνημα έθεσε Κομματικά Στελέχη και δημιούργησε Κομματικά Όργανα λειτουργώντας συστημικά, αποκλείοντας πολλούς από εκείνους που στήριξαν το Κίνημα πριν πάρει ακόμα την επίσημη μορφή του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει μηχανισμός επεξεργασίας των προτάσεων που εστάλησαν από πολίτες, οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ απάντηση στα emails που έστειλαν και έχω ιδία άποψη επί του θέματος, καθώς ακούω το παράπονο αυτό από τους ίδιους τους ψηφοφόρους μου.
γ. σε ό,τι αφορά τις Προγραμματικές θέσεις:
Διαπίστωσα πως δεν κατατέθηκε κανένα Σχέδιο Νόμου το οποίο να προκύπτει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κινήματος, ούτε ετέθησαν στη ΒτΕ ερωτήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης. Η μόνη, ίσως, σημαντική Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε είναι αυτή του failed state, που υπέβαλε στον κ. Πρωθυπουργό από το βήμα της ΒτΕ ο Βουλευτής Αττικής κ. Παύλος Χαϊκάλης την 01.10.12, την οποία όμως ουδέποτε επισήμως το κόμμα την σχολίασε!

Ως πολιτευτής δε, νιώθω εκτεθειμένη απέναντι στους ψηφοφόρους μου αλλά και στην τοπική κοινωνία του Νομού μου καθώς διαπίστωσα πως μετά τις δεύτερες εκλογές έπαψε κάθε αναφορά στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ και στις πρωτότυπες προτάσεις που υπήρχαν σε αυτή και ότι το ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος, το Κυβερνητικό Πρόγραμμα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, είναι εδώ και πολύ καιρό αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φορέα με την ονομασία Ι.ΚΟΙ.ΜΑ: http://ikoima.org/main/subs/property.html.
Στην ίδια ιστοσελίδα, βρίσκεται και το επίμαχο non paper, που κόστισε στο Κίνημα τη σημαντική πτώση του εκλογικού αποτελέσματος στις Εκλογές Ιουνίου 2012, ένα πεντασέλιδο κείμενο που περιλαμβάνει τις 7 Βασικές Πολιτικές Θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με σαφή ερώτηση για το αν υπάρχει, ή θα υπάρξει εντός των επομένων μηνών, άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειας της Χώρας και ερώτηση (Σενάριο Β) για το αν κινδυνεύει η Χώρα από κατάρρευση (Failed State Status). (http://ikoima.org/main/subs/docs/nonpaper.pdf).
Δίχως το Κίνημα να δίνει καμία επίσημη απάντηση για το πώς και γιατί οι δύο παραπάνω καταχωρήσεις κειμένων (Εθνική Αντιπρόταση & Non Paper), είναι αναρτημένες και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ι.ΚΟΙ.ΜΑ ως Πνευματικά Έργα – παρ´ ότι γνωρίζει ότι έχουν αναρτηθεί από καιρό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα – το γεγονός αυτό καθ´ αυτό εγείρει ερωτηματικά, τα οποία δεν είναι στην αρμοδιότητά μου για να αντιμετωπίσω.
Τέλος και σε ό,τι αφορά την Αντιπολίτευση που πρεσβεύουμε: Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και καταθέτουμε ερωτήσεις και επερωτήσεις σε ένα ανύπαρκτο Κράτος με κατεστραμμένες δομές, γνωρίζοντας πως δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση γιατί απλά όντας μέσα στο Μνημόνιο δεν προβλέπεται να παίρνουμε απαντήσεις!
Ως Κίνημα συμβάλλουμε και συμμετέχουμε σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, ενώ θα έπρεπε η παρουσία μας στη κοινωνία και στο κοινοβούλιο να εστιάζει και μόνον στην ανάλυση της κατάστασης στην οποία μας ωθούν ( το Failed State ), με ξεκάθαρη αναφορά σε αυτήν και με παράλληλη καθημερινή αναφορά στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, ώστε να εντυπωθεί στους πολίτες ποιός είναι ο μοναδικός τρόπος, ποιά είναι η μοναδική εφικτή και μετρήσιμη λύση, για δίεξοδο από το Μνημόνιο, για ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, που καταργεί τις καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία μας υφεσιακές πολιτικές και αποτελεί μοχλό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Αντιθέτως, με την πρακτική που ακολουθείται ως σήμερα, επικοινωνούμε την ψευδαίσθηση στους πολίτες πως γίνεται δουλειά, με ερωτήσεις και επερωτήσεις που θα είχαν νόημα σε ένα κατά τα άλλα Εθνικά Κυρίαρχο Κράτος, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούμε επικουρικά στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου!
Έχοντας γνώση όλων των παραπάνω, με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς θεωρώ ότι δεν έχω πλέον λόγο ύπαρξης σε αυτό. Παραμένω πιστή στις αξίες και στα ιδανικά που με ώθησαν να πολιτευτώ και που για αυτά τα ιδανικά και τις αξίες με τίμησαν οι πολίτες του Ν. Μαγνησίας με την ψήφο τους. Η Πολιτική Συνέχεια προϋποθέτει Πολιτική Συνέπεια και με αυτήν επιθυμώ να πορευτώ και να συνεχίζω να φωνάζω ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ως μια πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
Με καθαρή τη συνείδηση,
Μαρία Μιχ. Πολύζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση