GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Στα debat περνά η αντιπαράθεση Ομπάμα – Ρόμνεϊ

Σε τρεις γύρους η τηλεοπτικη μονομαχία των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο Στη φάση των ντιμπέιτ περνά η αναμέτρηση   Για την...

Σε τρεις γύρους η τηλεοπτικη μονομαχία των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο
Στη φάση των ντιμπέιτ περνά η αναμέτρηση
 
Για την πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες Ομπάμα εναντίον Ρόμνεϊ την Τετάρτη ετοιμάζονται πυρετωδώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών να φοβάται μόνο τον εφησυχασμό και τους Ρεπουμπλικάνους να ελπίζουν ότι θα αξιοποιήσουν την τελευταία τους ευκαιρία να αντιστρέψουν το κλίμα στις κρίσιμες «αμφίρροπες» πολιτείες.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αρκετά κοντά τους δύο υποψηφίους αλλά εμφανίζουν τον Ομπάμα να κερδίζει έδαφος στις πολιτείες που βαρύνουν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα.
Και οι δύο πλευρές έχουν προσπαθήσει να ρίξουν τις προσδοκίες για την έκβαση των τριών ντιμπέιτ, «προλαμβάνοντας» τυχόν ανεπιθύμητες εξελίξεις. «Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι ικανός στην αντιπαράθεση, εγώ είμαι ΟΚ» ανέφερε ο Ομπάμα σε προεκλογική του ομιλία στη Νεβάδα.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα ξεχωριστό γεγονός που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτή την εκλογική μάχη» είπε ενδεικτικά από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο Πολ Ράιν, υποψήφιος για αντιπρόεδρος μαζί με τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Μία από τις ελάχιστες (και διαφωτιστικές) αποκλίσεις από την «ημι-επίσημη» γραμμή των δύο στρατοπέδων έδωσε όμως ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Κρίστι, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ: «Θα έρθουν τα πάνω κάτω σε αυτή τη μάχη το πρωί της Πέμπτης» είπε στο CBS, συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε μία μεγάλη και τολμηρή παρουσία και αυτό θα κάνει ο Ρόμνεϊ».
Τα λόγια του Κρίστι δείχνουν τη σιωπηρή ελπίδα των Ρεπουμπλικάνων πως τα ντιμπέιτ θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση στην κούρσα για την Ουάσινγκτον: Τη Δευτέρα, η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις τηλεμαχίες, για λογαριασμό των Washington Post και ABC, δείχνει σχεδόν ισόπαλους τους δύο υποψηφίους σε όλη την επικράτεια αλλά δίνει προβάδισμα στον Ομπάμα στις βαρύνουσες πολιτείες.
Σε όλες τις ΗΠΑ, ο Ομπάμα συγκεντρώνει την προτίμηση του 49% όσων προτίθενται να ψηφίσουν και ο Ρόμνεϊ το 47%.
Στο γενικό πληθυσμό ψηφοφόρων, το προβάδισμα του Ομπάμα είναι στις πέντε μονάδες.
Η εικόνα όμως αλλάζει σημαντικά στις πολιτείες με τους περισσότερες εκλέκτορες, όπου ο Ομπάμα βρίσκεται στο 52% και ο Ρόμνεϊ στο 41%, στο σύνολο όσων ψηφοφόρων προτίθενται να ψηφίσουν.
Τηρώντας την παράδοση των τελευταίων αναμετρήσεων, Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα κάνουν ένα ντιμπέιτ για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής (3/10), ένα για εξωτερική και εσωτερική πολιτική (16/10) και ένα τελευταίο για την εξωτερική πολιτική (22/10). Ενδιάμεσα (11/10) θα γίνει και το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την αντιπροεδρία Τζο Μπάιντεν και Πολ Ράιαν.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση