GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Dow Jones: Πρόταση εξαγοράς της Eurobank θα καταθέσει η Εθνική

DJ: Με ανταλλαγή μετοχών η συγχώνευση ΕΤΕ – Eurobank Πρόταση εξαγοράς της Eurobank θα καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, όπως μεταδίδε...


DJ: Με ανταλλαγή μετοχών η συγχώνευση ΕΤΕ – Eurobank
Πρόταση εξαγοράς της Eurobank θα καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγές. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το deal θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών.
Επίσης, αναφέρεται πως το deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank έχει «ουσιαστικά κλείσει».
Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από λεπτό σε λεπτό.
Νωρίτερα, το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο στέλεχος μίας εκ των δύο μεγάλων τραπεζών, το οποίο παράλληλα επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η Millenium Bank στη συμφωνία συγχώνευσης των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank.
Αναλυτικότερα, το στέλεχος ανέφερε ότι το deal θα μπορούσε να περιλαμβάνει το κρατικά ελεγχόμενο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου συμμετέχουν τόσο η ΕΤΕ, όσο και η Eurobank με ποσοστό 6% έκαστη. Δεν αποκλείεται ωστόσο, η συμφωνία να περιλαμβάνει και ένα πολύ μικρότερο τοπικό «παίκτη»: την Millennium Bank, θυγατρική του πορτογαλικού ομίλου, Banco Commercial Portugues.
“Υπάρχει ισχυρή θέληση και από τις δύο τράπεζες να προχωρήσουν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», δήλωσε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, το τραπεζικό στέλεχος, που έχει ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις. «Οι τράπεζες δέχονται μεγάλες πιέσεις από την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσουν προς την ενοποίηση».
Το ίδιο στέλεχος διευκρίνισε πως ο συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο: «Οι συζητήσεις δεν έχουν φτάσει μακριά. Είμαστε στη φάση του ‘ας μαζευτούμε κι ας το πιάσουμε από κει΄»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση