GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από φοιτήτρια του Erasmus διαφημίστρια του Τζέιμς Μποντ!

Πριν από δύο χρόνια έκανε αίτηση για πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus στο Μουσείο της Heineken, το Heineken Experience, στο ...

Πριν από δύο χρόνια έκανε αίτηση για πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus στο Μουσείο της Heineken, το Heineken Experience, στο Αμστερνταμ. Η νεαρή Ηρακλειώτισσα Μύριαμ Μαρούλη, που έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο, όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρακτική της, ύστερα από πέντε μήνες, αλλά πλέον έχει προσληφθεί στην εταιρεία. Αρπαξε την ευκαιρία που της δόθηκε με το πρόγραμμα και χάρις στη δουλειά της προσελήφθη ως design coordinator. Πρόσφατα μάλιστα της έκαναν πρόταση και από άλλο τμήμα της εταιρείας, έτσι ταυτόχρονα θα δουλεύει και για την παγκόσμια καμπάνια της Heineken για τον Τζέιμς Μποντ!
Η Μύριαμ Μαρούλη μίλησε χθες στην ημερίδα για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία We Mean Business περιγράφοντας την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης.
Στο διάστημα της πρακτικής της η Μύριαμ Μαρούλη εργάστηκε και απέκτησε εμπειρίες σε πολλά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα ήταν υπεύθυνη για αίθουσα εκθέσεων. Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό ενός διαδραστικού παιχνιδιού. Δούλεψε για την καμπάνια του μάρκετινγκ. Εκανε έρευνα για τη χρήση φαγητού στις ξεναγήσεις πολυχώρων. Σήμερα, ως εργαζόμενη εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο λέει ότι για να κάνει όλα τα παραπάνω και να έχει αυτή τη θέση έπαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες.
«Ομως το σημαντικό είναι ότι είχα την ευκαιρία με το Erasmus να το πραγματοποιήσω όλο αυτό».
Ευκαιρίες, επαγγελματική εμπειρία και γνώσεις σε 2,5 εκατ. νέους έχει προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας. Δίνει τη δυνατότητα στους νέους να σπουδάσουν για λίγους μήνες σε πανεπιστήμια εκτός της χώρας τους ή να κάνουν πρακτική άσκηση.
Οπως λέει στα «ΝΕΑ» η Μύριαμ Μαρούλη, η πρακτική Erasmus που έκανε πριν από δύο χρόνια στην Ολλανδία τη βοήθησε τόσο ως επαγγελματία όσο και ως προσωπικότητα. «Ως φοιτητές δεν έχουμε πρακτική εμπειρία, οπότε το πρόγραμμα δίνει μία ευκαιρία να γνωρίσεις πώς λειτουργούν οι εταιρείες και να βελτιώσεις τις γνώσεις σου σε ξένες γλώσσες και να δουλέψεις σε προγράμματα που σε ενδιαφέρουν».
Την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να διαθέτουν περισσότερες θέσεις πρακτικής μέσω των προγραμμάτων Erasmus και Leonardo da Vinci, ώστε να ενισχυθούν οι δεξιότητες των νέων και να δοθεί ώθηση στην απασχολησιμότητα έχει στόχο η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης We Mean Business. Η φιλοξενία ξένων ασκουμένων (φοιτητών, αποφοίτων) συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών και υποστηρίζει την αναζήτησή τους για νέο προσωπικό. Επιχειρηματίες, πρώην φοιτητές που συμμετείχαν στα προγράμματα, παρουσίασαν χθες τις εμπειρίες τους στην ημερίδα πληροφόρησης για την πρωτοβουλία που διοργανώθηκε στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση