GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσημη έναρξη λειτουργίας του ESM

«Η έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣ συνιστά ένα ιστορικό βήμα για την οικοδόμηση της νομισματικής Ένωσης. Η ευρωζώνη διαθέτει πλέον ένα μόνι...

«Η έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣ συνιστά ένα ιστορικό βήμα για την οικοδόμηση της νομισματικής Ένωσης. Η ευρωζώνη διαθέτει πλέον ένα μόνιμο και αποτελεσματικό τείχος ασφαλείας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Ο ESM δεν είναι ένα απομονωμένο όργανο, εντάσσεται σε ένα σύνολο για τη μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης στην ευρωζώνη», ανέφερε ο Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει στο συμβούλιο διοικητών του Μηχανισμού.
«Η παλέτα των εργαλείων του Μηχανισμού είναι η ίδια με αυτήν του ΕΤΧΣ, με προγράμματα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και λοιπά», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας τέθηκε σήμερα σε ισχύ, μετά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου των διοικητών του, στο οποίο μετέχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο.
Ο ESM θα είναι πλήρως λειτουργικός όταν οι χώρες-μέλη αρχίσουν να καταβάλουν τη συμμετοχή τους, εντός των επόμενων εβδομάδων. Αναμένεται ότι θα είναι σε θέσει να δανείσει περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση