GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus στα ελληνικά!

Με τίτλο: «Αγαπητοί Έλληνες, δεν φταίει η Άγκελα Μέρκελ για την κατάσταση που είναι η χώρα σας». Το πλήρες άρθρο: Οι έντονες αντιδράσ...

Με τίτλο: «Αγαπητοί Έλληνες, δεν φταίει η Άγκελα Μέρκελ για την κατάσταση που είναι η χώρα σας».
Το πλήρες άρθρο:
Οι έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα είναι λανθασμένη αντίδραση. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιοργανώσουν το κράτος τους – ταχύτατα μάλιστα.
Αγαπητοί Έλληνες, πολλοί από εμάς τους Γερμανούς αγαπούν την χώρα σας, τα αρχαία μνημεία, τα νησιά, την θάλασσα, το κλίμα, τη κουζίνα σας και το κρασί σας. Ταξιδεύουμε συχνά και με μεγάλη χαρά στη χώρα σας, ένας λόγος είναι ότι είσαστε τόσο διαφορετικοί από εμάς, πιο άνετοι και με πιο μεγάλη χαρά ζωής. Ως τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι και ομογενείς σας που μένουν στη Γερμανία αισθάνονται καλά. Δεν εμφανίζονται ως ξένοι αλλά ως μέρος της κοινωνίας στην οποία προσμετρούνται εδώ και χρόνια οι νότιοι Ευρωπαίοι. Όλα αυτά δε θα έπρεπε να τα ξεχάσετε καθώς το τελευταίο καιρό ακούγονται από εσάς υβριστικά σχόλια για την Γερμανία. Με τον ίδιο τρόπο οφείλουν οι Γερμανοί να αντιληφθούν ότι και για εμάς τους Γερμανούς η Ευρώπη σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα σταθερό Ευρώ. Μέσα στη κρίση δε πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν.
Για αυτό απαιτείται και οι δυο πλευρές να διατηρούν μια ρεαλιστική ματιά στα δρώμενα. Ακόμη και αν πρόκειται για μερικές δεκάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν στην Αθήνα και εκφωνούν προσβλητικά συνθήματα: είσαστε ένα έθνος έντεκα εκατομμυρίων. Δε μπορώ να φανταστώ, ότι στη πλειοψηφία σας πιστεύεται ότι για την τωρινή κατάντια της χώρας σας ευθύνεται η γερμανίδα ομοσπονδιακή Καγκελάριος. Δεν έχει κανένα νόημα να ξεσπάτε στην πρόεδρο κυβέρνησης της χώρας η οποία σαν καμιά άλλη μπορεί (και πρέπει) να φέρει προσπάθειες για βοήθεια στην Ελλάδα και μ’ αυτό να συγκρατήσει την Ενωμένη Ευρώπη.
Δεν έχει νόημα να ξεσπάτε στους λάθος αποδέκτες
Επιπροσθέτως: Η λιτότητα σας επιβάλλεται και χωρίς τα νέα δρακώντια μέτρα, τα οποία δε προέρχονται από τη Γερμανία αλλά από όλη την Ευρώπη ως σύνολο. Πέραν τούτου και χωρίς εμάς πρέπει να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό κράτος και ένα αποδοτικό σύστημα φορολόγησης. Και δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι προαπαιτείται μια ανταγωνιστική οικονομία που πρέπει να χτιστεί με επενδύσεις από το εξωτερικό και η οποία μπορεί πρωτίστως να δώσει προοπτικές στην άνεργη νεολαία. Όλα αυτά κοστίζουν δυνάμεις και όλα αυτά είναι επίπονα. Αυτό είναι σαφές για μας. Και είναι δίλημμα ότι οι εύποροι σας υπήκοοι αποφεύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους και έτσι ρίχνουν το βάρος της επανεκκίνησης του κράτους πάνω στις πλάτες των μικρομεσαίων και φτωχών. Παρόλα αυτά: Ξεκινήστε επιτέλους. Δεν έχει νόημα να σπαταλάτε την ενέργεια ξεσπώντας σε λάθος αποδέκτες.
Διότι η διαμαρτυρία ενάντια στην Άνγκελα Μέρκελ, όλοι οι λοιδορίες και προσβολές δεν διευκολύνουν την Καγκελάριο να εξασφαλίζει πλειοψηφίες για την υποστήριξη της Ελλάδας. Το αντίθετο συμβαίνει. Μειώνεται η προθυμία να βοηθήσουν. Γίνεται δυσκολότερο να εξηγηθεί στη Γερμανία πόσο σπουδαία είναι μια κοινή Ευρώπη, πόσο άξια είναι η πρόταση, ότι είναι τύχη μια ενωμένη Ευρώπη.
Οι διαμαρτυρίες δεν δίνουν εναλλακτική λύση
Ήδη για αυτό είναι αντιπαραγωγικές οι έντονες διαμαρτυρίες. Ας μην κρύψουμε ότι οι ακραίοι Αριστεροί και Δεξιοί που διασπείρονται στους δρόμους δε προσφέρουν καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη πορεία σταθεροποίησης. Δε μπορώ να φανταστώ ότι εσείς οι Έλληνες πιστεύετε πραγματικά ότι όλα μπορούν να ρέουν όπως μέχρι πρόσφατα αν απλά σταματήσουν οι ενοχλητικοί Γερμανοί να προειδοποιούν. Δε μπορώ να πιστέψω το γεγονός ότι νομίζεται ότι χωρίς την Ευρώπη θα έχει η Ελλάδα καλύτερο μέλλον.
Για αυτό ελπίζω ότι η σύντομη επίσκεψη της Καγκελαρίου αποδεικνύει:
Δεν είναι το ζητούμενο να δίνει ο μεγάλος στον μικρό εντολές. Δεν πρόκειται για υπαγόρευση κακίας. Το θέμα είναι να εξασφαλιστεί η επιβίωση της πανέμορφης σας χώρας. Να δυναμώσει πάλι η Ευρώπη και να συνεχίζει να ακούγεται η κοινή ήπειρος μας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό….
olympia.gr
About these ads
[title]Ανίκανοι ή ψεύτες;[title]

Του Δημήτρη Μυ 

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε οι επόπτες και οι εγχώριες μαριονέτες τους είναι παντελώς ανίκανοι, είτε ψεύδονται ασύστολα. Μόνο η ανικανότητα ή κάποια κρυφή ατζέντα μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή την συνεχή περιστολή δαπανών- κόστους εργασίας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό δε μας λένε; Για αυτό δε μας καλούν να ματώσουμε; Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά στα αποτελέσματα…
Παρά λοιπόν την εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων , παρά τη δημιουργία τεράστιας στρατιάς ανέργων, παρά τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, οι… λεγάμενοι,  όχι μόνο δεν έρχονται, αλλά ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Έτσι, λοιπόν, πριν έρθει η Μέρκελ έφυγε η ΦΑΓΕ. Μετά την επίσκεψη της Καγκελαρίου έφυγε η Coca Cola. Εν τω μεταξύ τα μπαγάζια τους έχουν πακετάρει (ή έχουν παραδώσει την ταμπέλα τους ) και η Ελίτ, η Carrefour, η Aldi η Fnac. η Delta Airlines, η Credit Agricole η Societe General και πάει λέγοντας…
Το ερώτημα , λοιπόν, που ανακύπτει είναι απλό: Αφού φεύγουν αυτοί γιατί να έρθουν κάποιοι άλλοι;
Ας δούμε τώρα την άλλη – την τραγικότερη – πτυχή όλων αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τις τελευταίες 3ετίας που μας σέρβιραν οι ξένοι επόπτες και οι εγχώριοι συνεργάτες τους, προπαγανδίζοντας ότι «το νέο υγιές περιβάλλον που δημιουργούν θα βοηθήσει τη χώρα να κερδίσει την μάχη της ανταγωνιστικότητας και τα λοιπά, και τα λοιπά.».. Το πιο τραγικό παρεπόμενο των πολιτικών που επιβάλλουν οι Διεθνείς Τοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους  είναι η ανεργία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ( Ελληνική Στατιστική Αρχή) τον περασμένο Ιούλη η ανεργία έφτασε το 25,1% . Δηλαδή, η πολιτική που εφαρμόζουν οι ξένοι σωτήρες μας και οι ντόπιες πολιτικές τους μαριονέτες κατάφεραν να πετύχουν ώστε ένας στους τέσσερις πολίτες της χώρας να είναι άνεργος. Μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας έχουν αυτές οι αξιοθαύμαστες πολιτικές ανάμεσα στους νέους όπου ένας στους δύο είναι άνεργος…
Οι παραπάνω αριθμοί, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς περιγράφουν μια τραγωδία, μάλλον απέχουν από την πραγματικότητα, η οποία είναι χειρότερη: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ξεπερνά το 30%!
Είναι, κάποιες φορές, δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό όλων αυτών των τύπων, ξένων και ντόπιων οι οποίο μας διασώζουν τα τρία τελευταία χρόνια. Ο άνθρωπος, κατά κανόνα, τρέφεται από την ελπίδα, την οποία η προπαγάνδα προσφέρει απλόχερα σε μεγάλες δόσεις και με ισχυρούς τίτλους: «Νέο κλίμα για την Ελλάδα μετά την επίσκεψη Μέρκελ», «θα πληρώσουν οι κατέχοντες» «τέλος στην σπατάλη», «φως στο βάθος του τούνελ» .
Ομως, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη για έναν στους τρεις συμπολίτες μας και έναν στους δύο νέους, που είναι άνεργοι. Το ίδιο αδυσώπητη είναι η πραγματικότητα και για τους ψεύτες. Όσο κι αν θεωρούν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τόσο πολλούς για πάντα…

2 σχόλια

  1. Αγαπητό Περιοδικό, έχεις απόλυτο δίκιο οι Έλληνες που ζήσαν και ζουν στη Γερμανία απολάμβαναν και απολαμβάνουν τα ιδια προνόμια με τους Γερμανούς και προκόβουν και πέρνουν συντάξεις και έχουν πλήρη νοσοκομειάκη και φαρμακευτική περίθαλπση και πληρώνουν τους φόρους τους με χαρα γιατί γνωρίζουν ότι τους παρέχει το κράτος όλα τα παραπάνω και φροντίδα για τα παιδιά μάθηση χωρίς φροντιστήριο, εξτρα χρήμα και φακελάκι για το κάθετι.

    Ερχομαι τώρα στην περίπτωση της ΕΛΛΑΔΑΣ της χώρας που ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και η ΜΑΦΙΑ που ΙΔΡΥΣΕ και ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε την πλήρη διαφθορά το ρουσφέτι το φακελάκι την μιζα για κάθε προμήθεια το φάγωμα των χρημάτων των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων παιζοντας τα στο χρηματιστηριο όταν αρχηγός της ΠΑΣΟΚΟΜΑΦΙΑΣ ήταν ο άλλος λωποδύτης ο ΣΙΜΗΤΗΣ την ίδρυση ΜΗΚΥΟ απο τον αλλο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ τον κληρονόμο του Ανδρεα τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που κλεβαν εκατομύρια Ευρώ για δήθεν δράσεις το ξεπουλημα των ασφαλιστρων κινδύνου που ειχε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για πενταροδεκάρες σε εταιρία που μέλος της ειναι ο ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, φυσικά και τα άλλα κόμματα της ΝΔ που κυβέρνησαν δεν έκαναν τίποτα για την αποκάλυψη των κλοπών γιατί απλουστα και αυτό μια άλλη οικογένεια της Μαφιας είναι και ήθελε να συνεχίσει το φαγοποτι και έτσι οταν πήγε η ΝΤΟΡΑ στο Υπουργείο Εξωτερικών οι ΜΗΚΥΟ πλανταξανε απο το φαι και ο αντρουλης της από ένας πεινας απο το Θησείο έγινε ζαμπλουτος.
    Αν αγαπητό Περιοδικό αυτά γινόντουσταν στη Γερμανία θα ήθελα να μου πείτε με πόση χαρά θα πλήρωνε ο Γερμανικός Λαός τους φόρους;
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ και ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ και να ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ετσι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ και των ΗΠΑ και ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΙΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση