GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Διεθνή οικονομικό έλεγχο στην Ελλάδα ζητεί το Βερολίνο

Την “υποχρεωτική” πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδ...

Την “υποχρεωτική” πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας φέρεται να ζητεί η γερμανική κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των………..
αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο το ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτικό.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αντίγραφο του σχεδίου (σ.σ.: για τη συμφωνία όσον αφορά το νέο πρόγραμμα), το οποίο είναι σε γνώση της εφημερίδας, προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η Ελλάδα αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.
“Είναι μία σκληρή αλλά ρεαλιστική πρόταση”, δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι, αν και ήταν κοντά, η τελική συμφωνία για την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 δεν είχε ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αναθεωρημένο πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 16 – 18 δισ. ευρώ.
Στα προσχέδια των μνημονίων που θα υπογραφούν από την Αθήνα και είναι σε γνώση των FT σημειώνεται ότι η διετής επιμήκυνση θα δοθεί για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μέτρων λιτότητας εν μέσω μίας βαθύτερης οικονομικής ύφεσης. Αντί για μειώσεις ύψους 3% του ΑΕΠ ετησίως, το αναθεωρημένο σχέδιο απαιτεί μέτρα λιτότητας που ανέρχονται σε 1,5% του ΑΕΠ.
Με ένα ξεχωριστό σχέδιο μνημονίου περιορίζονται περισσότερο από το μισό οι προβλέψεις για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις. Με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, προβλέπονταν έσοδα 19 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2015. Με το νέο πρόγραμμα, η εκτίμηση αυτή περιορίζεται στα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ γίνεται πρόβλεψη για έσοδα 11,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.
Σύμφωνα με τους FT, μόλις υπογραφούν οι όροι της συμφωνίας, η συζήτηση θα επιστρέψει και πάλι στις Βρυξέλλες, όπου οι αξιωματούχοι πρέπει να αποφασίσουν για την πρόσθετη χρηματοδότηση του αναθεωρημένου προγράμματος. Αξιωματούχος που μετέχει στις διαβουλεύσεις δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό θα ξεκινήσουν σήμερα.

kafeneio-gr.blogspot.com

4 σχόλια

  1. Έρχεται ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί αύριο στη δοξολογία του Αγ. Δημητρίου, την ώρα που με τα νέα μέτρα βάζει ταφόπλακα στον Ελληνισμό ! Πόσοι θα αντέξουν ; Πόσα παιδιά θα αντέξουν αυτή την σκληρή λιτότητα και τους μισθούς πείνας και τους αβάσταχτους φόρους ! Ντροπή του ! Ο λαός της Θεσσαλονίκης να τον περιφρονήσει ! Αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ !
    ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ !
    ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΧΟΛΟΙ !
    ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαυτό πρέπει με κάθε θυσία να μείνουμε στην Ευρωζώνη...

    Υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου προϋπολογισμού της Ευρωζώνης τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σήμερα, σημειώνοντας ότι πρέπει να βοηθηθούν οι χώρες που εφαρμόζουν προγραμμάτα δημοσιονομικής πολιτικής.

    Στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είπε ότι είναι «ανωμαλία» να μην υπάρχει κοινός προϋπολογισμός.

    Ωστόσο τα 17 κράτη μέλη διαφωνούν σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης ή διαχείρισης.

    ΟΜΩΣ. Είναι πλέον θέμα χρόνου η Ευρωπαϊκή ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
    Η Ε.Ε (με μπροστάρη στην Ευρωζώνη) ΘΑ εξελιχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...

    Πώς θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα ΕΞΩ από αυτή την κοσμογονία;;;

    Τί θα απαντήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας ΑΝ εγκληματήσουμε ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ από αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να ζήσουν...

    - Ότι για μερικούς Ηλίθιους, Ανόητους και υπερπλούσιος Λαμόγιους με το χρήμα $$$$$$$$$
    έξω £££££££££££££, τους παραδώσαμε μία Συρία, μία Μποτσούνα, Κογκό Ή Σρι Λάνκα !

    υ.γ. Θα πείτε ξέχασα την Αλβανία
    ΛΑΘΟΣ !!
    Η Αλβανία θα είναι στην Ε.Ε.

    Η Ελλάδα θα είνε στου διαβόλου
    την Ισλαμοφασιστική μάνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *________________________
    ALERT πατριώτες του κώλου:

    Ξεπουλάει την περιουσία του ρώσικου λαού στου τοκογλύφους η ορντινάτσα τους, ο Πούτιν!

    Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο 2013 στην μετοχοποίηση των κρατικών σιδηροδρόμων (RZD) σε ποσοστό 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου τους και την ιδιωτικοποίηση του ποσοστού αυτού, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti την Πέμπτη.

    «Μελέτες τις οποίες εκπόνησαν από κοινού οι RZD και το υπουργείο Μεταφορών τεκμηριώνουν ότι υφίσταται η δυνατότητα να πουληθεί μερίδιο των μετοχών εντός 2013, έως και το 5%» του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των RZD, ανέφερε η ανακοίνωση αυτή.

    Επιπλέον το Ria Novosti ανέφερε ότι στους προσανατολισμούς της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθεί μεταγενέστερα το 25% του μετοχικού κεφαλαίου των RZD -μείον μια ψήφο-, οι οποίοι σήμερα απασχολούν σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους.

    Η ρωσική κυβέρνηση έχει γενικότερο σχέδιο εντός του 2013 να αποκομίσει το δημόσιο λογιστικό περίπου 270 δισ. ρούβλια (6,7 δισ. ευρώ) από αποκρατικοποιήσεις, που θα προχωρήσουν μέσα το ερχόμενο έτος.

    Στον πετρελαϊκό όμιλο Rosneft προτείνεται η παραχώρηση μετοχών που αντιστοιχούν στο 6% του μετοχικού κεφαλαίου του, σε συνεννόηση με την BP -κίνηση με την οποία θα αλλάξουν οι σημερινοί συσχετισμοί στο κεφάλαιο της μικτής εταιρείας TNK-BP.

    Επίσης με το ίδιο κυβερνητικό σκεπτικό θα παραχωρηθούν μέσω χρηματιστηρίου της Μόσχας μετοχές μεταξύ 7%-14% του κεφαλαίου στον όμιλο διαμαντιών Alrosa.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες
    από ΑΠΕ/Γαλλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση