GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι gentle(wo)men είναι της μόδας

Το tuxedo, σύμβολο της ανδρικής κομψότητας κατακτά και φέτος το γυναικείο στιλ     7  φωτογραφίες Η Μαρλέν Ντίτριχ ήτα...

Το tuxedo, σύμβολο της ανδρικής κομψότητας κατακτά και φέτος το γυναικείο στιλ
 
 

7  φωτογραφίες

Η Μαρλέν Ντίτριχ ήταν η star η οποία καθιέρωσε το ανδρικό κοστούμι. Η κατάξανθη ντίβα με τα «αόρατα» φρύδια, το ψυχρό πρόσωπο και το ψηλόλιγνο σώμα δημιούργησε αίσθηση όταν εμφανίστηκε με tuxedo στη ταινία «Μαρόκο» το 1930.
Η Μάρλεν προτιμούσε το ανδρόγυνο στιλ και στην προσωπική της ζωή. Καλοραμμένα κοστούμια  σε μαύρο, γκρι και μπλε που συνδύαζε με ολομέταξα πουκάμισα ,γραβάτες και παπιγιόν. Κάποιες φορές χρησιμοποιούσε ολομέταξα μαντίλια για να «στολίσει» τις τσέπες από τα σακάκια της. Ακριβώς όπως κάνουν τη φετινή σεζόν η Donna Karan και ο Giorgio Armani.
Ένας «Γαλάζιος Άγγελος» που έδειχνε ακόμα πιο γοητευτικός , μυστηριώδης μέσα στα αυστηρά σακάκια και τα άψογης ραφής παντελόνια. Λάτρης της «αρσενικής» θηλυκότητας και η Γκρέτα Γκάρμπο. Η γκαρνταρόμπα της επονομαζόμενης «θείας» ήταν γεμάτη από κουστούμια σε  ανδρικό στιλ.
Φρόντιζε να τα συνδυάζει με χαμηλοτάκουνα δετά παπούτσια αλλά και γόβες σατέν. Στις σπάνιες πρωινές εμφανίσεις της η Γκρέτα φρόντιζε να ρίχνει ένα παλτό τύπου σμόκιν πάνω από τα κοστούμια της. Και βέβαια δεν αποχωριζόταν ποτέ τα μαύρα γυαλιά της. Η Γκάρμπο είχε δημιουργήσει αίσθηση όταν σε γκαλά του Hollywood εμφανίστηκε με ολομέταξο tuxedo και τιρμπάν στο κεφάλι. Ένα ζευγάρι βαρύτιμα σκουλαρίκια με μπριγιάν και ρουμπίνια στόλιζαν τα αυτιά της.
Η Ινγκριντ Μπέργκμαν άφησε εποχή με τα καλοραμμένα σε ανδρική γραμμή ταγέρ της μέσα από τη ταινία «Καζαμπλάνκα».

Σέξι και μυστηριώδεις
Η Ντέμι Μουρ είναι επίσης οπαδός του ανδρόγυνου. Η Κέιτ Μος εμφανίζεται πολλές φορές σε clubs του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης με αυστηρά κουστούμια του οίκου Burberry και του σχεδιαστή Tom Ford. Η Μόνικα Μπελούτσι έχει «εγκαταλείψει» κάποιες φορές τα sexy ,προκλητικά φορέματα των στενών της φίλων Dolce & Gabbana για ένα αυστηρό κοστούμι του Giorgio Armani.
Η Ευγενία Νιάρχου εμφανίζεται συχνά με tuxedo του οίκου Moschino όπως άλλωστε και η Τζούλια Ρόμπερτς. Η πρώην «Pretty Woman» η οποία ως γνωστό κυκλοφορεί ατημέλητη στην προσωπική της ζωή όταν επιλέγει αυστηρό ανδρικό κουστούμι  μοιάζει αισθησιακή και μυστηριώδης.
Τη φετινή σεζόν τα κορίτσια κάνουν…συνεχείς επιδρομές στις ντουλάπες του μπαμπά και του συντρόφου τους. Λευκά αυστηρά πουκάμισα, γραβάτες , σακάκια μαντίλια. Ξέρουν ότι οι γυναίκες οι οποίες γνωρίζουν πώς να φορέσουν ένα ανδρικό κουστούμι μοιάζουν μυστηριώδεις ποθητές και sexy .Περισσότερο ίσως και από ένα κατακόκκινο φόρεμα του Valentino ή μια ολόχρυση κολλητή στο σώμα τουαλέτα του Gucci.
H Mαριόν Κοτιγιάρ φωτογραφήθηκε από τον Peter Lindbergh με ένα εξαιρετικό βελούδινο κοστούμι σε μπορντό χρώμα και την υπογραφή Ralph Lauren. Το αποτέλεσμα απλά εξαιρετικό.
Οι περισσότεροι από του διάσημους σχεδιαστές μόδας έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος των κολεξιόν τους στην «αρσενική θηλυκότητα».
Τολμήστε να συνδυάσετε τα αυστηρά ανδρικά κουστούμια με εντυπωσιακά παπούτσια. Παπούτσια με μπαρέτες, κρύσταλλα, κεντήματα, φτερά. Τα φετινά tuxedo ταιριάζουν επίσης υπέροχα με τα πολυσυζητημένα μαύρα σατέν πέδιλα με το χρυσό μέταλλο του  Giuseppe Zanotti.
Ξεχωριστή νότα τα καπέλα του Philip Treacy. Ένα μεγάλο δαχτυλίδι με ρουμπίνια ή πέρλα και λεπτά μακριά σκουλαρίκια χαρίζουν το «θηλυκό touch».

MIU MIU
Κοστούμι σε μοβ με πορτοκαλί και ιβουάρ prints .Συνοδεύεται από λευκό πουκάμισο με μοβ prints και μεγάλη σατέν γραβάτα. Ο συνδυασμός με τις κεντημένες μοβ γόβες της Prada είναι τρομερά εντυπωσιακός.
RALPH LAUREN
Ο μετρ τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο ανδρόγυνο look. Κοστούμια σε μαύρο, μπλε, μπορντό .Κατασκευασμένα από βελούδο. Χρυσές μακριές ζακέτες με λευκά πουκάμισα και μαύρες γραβάτες πάνω από μαύρα παντελόνια. Κοστούμια από φανέλα με παντελόνια σακάκι και γιλέκο. Ο μετρ τα συνδυάζει με τα animal print παλτό του.
ETRO
Κοστούμια σε μπορντό και σοκολά με πουκάμισο από μετάξι και vintage καρφίτσα  στο πέτο. Τα booties σε ανδρική γραμμή με φερμουάρ του ίδιου οίκου είναι πολύ chic.
TRUSSARDI
Κοστούμια από κοτλέ σε απαλό πράσινο. Φαρδιά παντελόνια , αυστηρά σακάκια,γιλέκα με μεγάλα κουμπιά μεταξωτά πουκάμισα.
BARBARA BUI
Παντελόνια σε στενή γραμμή λευκά αυστηρά πουκάμισα και σακάκια.
STELLA McCARTNEY
Κοστούμια σε μπλε διακριτικά prints και μονόχρωμα πουκάμισα σε πιο ανοιχτό μπλε.
GIORGIO ARMANI
O διάσημος Ιταλός μετρ σχεδιάζει τα ωραιότερα ίσως ανδρικά κοστούμια της σεζόν. Απλά ,αυστηρά, très chic σε εξαιρετική γραμμή. Παντελόνια με ασπρόμαυρα prints. Ριγέ μαύρα και κόκκινα σακάκια.Τα always classic μαύρα σακάκια του Armani με μεγάλους μαύρους σατέν γιακάδες. Αυτή τη σεζόν τα συνδυάζει  με ροδί  μεταξωτά παντελόνια. Παπούτσια φλατ με κορδόνια που θυμίζουν ανδρικά σκαρπίνια.Σε μαύρα και κόκκινα λουστρίνι με χρυσά τρουκς.
DONNA KARAN
Γκρι ριγέ κοστούμια με λευκά κολάρα και λευκά μαντιλάκια στο πέτο. Γκρι ριγέ ρεντιγκότες με λευκές μανσέτες. Μαύρα κοστούμια. Ανδρικά σακάκια με μαύρες παγιέτες.Η Donna  εμπνεύστηκε την συλλογή της από την Μαρλέν Ντίτριχ «Το style και την allure της» λέει η σχεδιάστρια.
TOMMY HILFIGER
Απλά μαύρα καλοραμμένα κοστούμια που συνοδεύονται από λουστρίνι μποτίνια.
MAX MARA
Γκρι παντελόνια με ρεβέρ και «τιράντες του παππού» . Συνδυάζονται με ριγέ μπλούζες μακρύ γκρι παλτό και ασημένια παπούτσια.
GUCCI
Λαδί κοστούμια με μπορντό πουκάμισα.
DRIES VAN NOTEN
Παλτό σε ανδρική γραμμή. Σε μπλε-γκρι με μεγάλα κουμπιά. Παντελόνια-φανέλα και γιλέκα με λαχούρια. Λευκά μάλλινα παντελόνια, λευκά πουλόβερ με ψηλό λαιμό και μαύρα σακάκια.
MAISON MARTIN MARGIELA
Καμηλό παλτό σε ανδρική γραμμή , μαύρα κοστούμια με μαύρα μεταξωτά πουκάμισα και μεγάλα χρυσά κουμπιά.
HERMES
Μαύρα δερμάτινα κοστούμια με λευκά πουκάμισα και γκρι γραβάτες.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Ψηλοτάκουνα δετά παπούτσια του Bally . Wedges από φίδι με κορδόνι μπροστά του οίκου Longchamp.
CHRISTIAN LOUBOUTIN
Μαύρα δερμάτινα μποτίνια με αγκράφες στο πλάι.
PAUL & JOE
Παπούτσια από υλικό που θυμίζει τα ανδρικά κοστούμια πρενς ντε γκαλ.
JOHN GALLIANO
Μποτίνια σε σοκολά λουστρίνι με κορδόνια.
EMPORIO ARMANI
Φλατ ανδρικά παπούτσια με κορδόνια σε χρυσό και σοκολά.
WALTER STEIGER
Μποτίνια από σουέτ με γούνινα κορδόνια.
MARC JACOBS
Μαύρα μποτίνια με τεράστιες αγκράφες στο μπροστινό μέρος.




Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση