GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται λόγω της ανεργίας στην Ευρώπη έχει η γνωστή εφημερίδα που εστιάζει στην Ελλάδα αναφέροντας ότι η Ελληνική ...

Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται λόγω της ανεργίας στην Ευρώπη έχει η γνωστή εφημερίδα που εστιάζει στην Ελλάδα αναφέροντας ότι η Ελληνική νεολαία πλήττεται περισσότερο από όλες τις άλλες με την ανεργία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα με ποσοστό 55,4%.
Μιλά ακόμη για τη μηδαμινή στήριξη που παρέχει το κράτος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και κυρίως οι γυναίκες που αν και έχουν υψηλή εκπαιδευτική επάρκεια συνήθως υποαπασχολούνται ή παραμένουν πολύ καιρό χωρίς εργασία με την τάση της εξόδου από τη χώρα να μεγαλώνει ραγδαία.Άσχημα είναι όμως τα πράγματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια Ευρώ ή 1,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ΕΕ κοστίζει στους Ευρωπαίους τα 14 εκατομμύρια ανέργων νέας ηλικίας.
Το ποσοστό αυτό αποκάλυψε έκθεση της Eurofound. Σύμφωνα με τους μελετητές οι νεαροί ηλικίας από 15 έως 29 οι οποίοι βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτιση (γνωστή ως NEETs- Not in Education, Employment or Training) έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και κοστίζουν στην ΕΕ 3 δισ. ευρώ την εβδομάδα.
“Οι συνέπειες από μια χαμένη γενιά δεν είναι μόνο οικονομική,” προειδοποιεί η έκθεση, “αλλά είναι κοινωνική.”
Ο αριθμός των νεαρών που εργάζονται στην αγορά εργασίας είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.
Όσοι από αυτούς εργάζονται βρίσκονται υπό το καθεστώς ημι απασχόλησης και νιώθουν λιγότερο ασφαλείς στην εργασία τους.
Το 2011, το 42% των νέων Ευρωπαίων είχαν προσωρινή απασχόληση ενώ το 30% ή 5,8 εκατομμύρια εργαζόντουσαν υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης – αύξηση εννέα ποσοστιαίες μονάδες από το 2001.
Από την παγκόσμια ύφεση του 2008, υπήρξε μια αύξηση 28% των σχετικών δαπανών στους Neet σε ολόκληρη την ΕΕ.
Η Ιταλία έχει την πρωτιά με 32.6 δισ. Ευρώ το χρόνο, η Γαλλία 22 δισ. Ευρώ , και το Ηνωμένο Βασίλειο 18 δισ. Ευρώ.
Στις αρχές αυτού του μήνα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ανάφερε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νέοι είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι από τους ενήλικες και ζήτησε από την G20 να αναζητήσει για “νέες προσεγγίσεις” για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Η νέα έκθεση της ΕΕ υπολογίζει σε ποσοστά του ΑΕΠ η Ιρλανδία έχασε για το 2011 το 2,8% του ΑΕΠ λόγω της ανεργίας των νέων, η Ελλάδα το 3,28%, η Πολωνία το 2,04% και το Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το 1% του ΑΕΠ.
ramnousia.com

2 σχόλια

  1. Έρχεται ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί αύριο στη δοξολογία του Αγ. Δημητρίου, την ώρα που με τα νέα μέτρα βάζει ταφόπλακα στον Ελληνισμό ! Πόσοι θα αντέξουν ; Πόσα παιδιά θα αντέξουν αυτή την σκληρή λιτότητα και τους μισθούς πείνας και τους αβάσταχτους φόρους ! Ντροπή του ! Ο λαός της Θεσσαλονίκης να τον περιφρονήσει ! Αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η ελληνική νεολαία που "οι ξένοι τοκογλύφοι της κλέβουν το όραμα" (φώτο)

    Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.... και καλά τα σκουπίδια στο πάτωμα ας πούμε ότι δικαιολογούνται λόγω απεργίας των συνεργείων καθαρισμού...

    Oι μπογιές στους τοίχους και τα "η δουλειά δεν είναι ντροπή... είναι μαλακ@@" ..πως μπορεί να δικαιολογηθούν από αυριανούς γιατρούς;

    Πλήρη παρακμή σε όλα τα επίπεδα και το χειρότερο και στη νεολαία άρα και το μέλλον της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση