GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Aprilia RSV4 Factory με ABS για το 2013

Η Aprilia RSV4 Factory APRC του 2013 μπορεί να μοιάζει με τη μοτοσυκλέτα που ήδη κυριαρχεί στα συγκριτικά της κατηγορίας, στο εργοστάσιο ...

Η Aprilia RSV4 Factory APRC του 2013 μπορεί να μοιάζει με τη μοτοσυκλέτα που ήδη κυριαρχεί στα συγκριτικά της κατηγορίας, στο εργοστάσιο του Noale όμως προχώρησαν σε μερικές σημαντικές αλλαγές.
Η πιο εμφανής είναι η τοποθέτηση συστήματος ABS νέας γενιάς της Bosch. Με τρία στάδια ευαισθησίας και παρέμβασης, το ABS μπορεί επίσης να απενεργοποιείται πλήρως όταν ο οδηγός το θελήσει για χρήση μέσα σε πίστα.
Τα φρένα είναι επίσης νέα και πλέον η Aprilia τοποθέτησε στη RSV4 τη νεότερη σειρά της Brembo, με τις δαγκάνες M430/M50. Ίδια φρένα χρησιμοποιεί και η Ducati 1199 Panigale και πλέον φέρνουν την ναυαρχίδα της εταιρείας στην πρώτη γραμμή στον τομέα των φρένων.
 H Aprilia RSV4 Factory με ABS για το 2013
Άλλες επεμβάσεις έχουν γίνει στην έδραση του κινητήρα στο πλαίσιο, στην εξάτμιση και στην ηλεκτρονική κεντρική μονάδα – ECU.
Το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά του κέντρου βάρους χαμηλότερα και η ελαφρά αύξηση της μέγιστης ισχύος αλλά και της ροπής στις μεσαίες στροφές. Η ιπποδύναμη στο στρόφαλο μετρήθηκε στους 181,4 ίππους ενώ η ροπή στα 11,9 kgm στις 10.500 σ.α.λ.
To πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που φορά η RSV4 APRC επίσης εξελίχθηκε περαιτέρω, ώστε να εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρό στοιχείο της μοτοσυκλέτας και για την επόμενη χρονιά.
Η εργονομία της μοτοσυκλέτας βελτιώθηκε με καλύτερα σημεία στήριξης για τον αναβάτη, από τη σέλα και το υποπλαίσιο, μέχρι το σχήμα του ρεζερβουάρ που πλέον χωρά 18,5 λίτρα από 17.
 H Aprilia RSV4 Factory με ABS για το 2013
Στην Intermot της Κολωνίας όπου εμφανίστηκε η μοτοσυκλέτα είχε τη σήμανση τιμής στα 22.790 ευρώ, κατά 400 ευρώ υψηλότερη από του προηγούμενου μοντέλου.
Οι αλλαγές και ειδικά η προσθήκη του ABS δικαιολογούν την αύξηση της τιμής που ωστόσο παραμένει αρκετά υψηλή, ακόμη και για τη ζώνη των κορυφαίων superbike παραγωγής.
 H Aprilia RSV4 Factory με ABS για το 2013
 H Aprilia RSV4 Factory με ABS για το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση