GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H τρόικα δεν απαιτεί αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Εκτός των προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ βρίσκεται ...

Εκτός των προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ βρίσκεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Στη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 γινόταν ρητή αναφορά στην υποχρέωση αναθεώρησης των αντικειμενικών αξίων των ακίνητων προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Στόχος ήταν η αυτόματη αύξηση των εισπραττόμενων φόρων μέσα από την αναπροσαρμογή της φορολογητέας αξίας.
Ωστόσο, οι τιμές αγοράς έχουν υποχωρήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ χαμηλότερα από τις υφιστάμενες αντικειμενικές τιμές κάτι που το αναγνωρίζει η τρόικα και για αυτό δεν έχουν συμπεριλάβει στα prior actions την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.
Σήμερα σε ακριβές περιοχές όπως η Βουλιαγμένη η απόκλιση μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας έχει αγγίξει το 80% περίπου, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η αντικειμενική αξία σε 5.675 ευρώ το τετραγωνικό. Σε περίπτωση που είχαμε αύξηση 25% στις αντικειμενικές, η τιμή θα ξεπερνούσε τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό.

1 σχόλιο

  1. "ΣΦΑΓΗ" ετοιμάζουν οι 3 καβαλέρος, αφού υποχρεώσουν τους βουλευτές τους να ψηφίζουν τα ΑΘΛΙΑ μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.
    Υπουργοί και βουλευτές των τριών κομμάτων θα διαγραφούν ή θα παραμεριστούν για να τακτοποιήσουν οι 3 "ηγέτες" τους παρατρεχάμενους κολλητούς. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, αφού τους ταπεινώσουν με το "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ" και μετά θα τους εξαφανίσουν πολιτικά !
    Δύσκολα τα πράγματα για τα "μπακογιαννάκια" και τα "καραμανλάκια" στη ΝΔ ! Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τον Κουβέλη υπάρχει παγωμάρα στα 3 κόμματα. Προβληματισμός και στη ΝΔ γιατί σήμερα άρχισαν πιο έντονες αποδοκιμασίες προς βουλευτές της ΝΔ, ενώ στην άφιξη του Άξιον Εστί οι χιλιάδες πιστών δεν χειροκρότησαν τους κυβερνητικούς υπουργούς και βουλευτές, ενώ ακούγονταν και αρνητικά σχόλια γι' αυτούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση