GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση η HTC

Άσχημα τα πράγματα για την HTC όσον αφορά τουλάχιστον στην οικονομική της κατάσταση. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία αποτέλεσε σημαντ...

Άσχημα τα πράγματα για την HTC όσον αφορά τουλάχιστον στην οικονομική της κατάσταση. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην άνοδο των Pocket PC και των smartphones ανακοίνωσε πως στο τρίτο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε σημαντική πτώση στα έσοδα της.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη μόλις 133 εκατομμύρια δολάρια. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 τα φετινά στοιχεία είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικά.
Η HTC τότε είχε ανακοινώσει έσοδα 4,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 639 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι από πέρσι τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 79% και τα κέρδη της κατά 48%.
Τα άσχημα νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Η εταιρεία προειδοποίησε πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι εξίσου απογοητευτικό, αφού αναμένει τα έσοδα της να μειωθούν στα περίπου 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια, με περιθώριο κέρδους μόλις 1%, λίγο περισσότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια δηλαδή.
Μένει να δούμε μόνο αν τα νέα της smartphones όπως τα Windows Phone 8X και 8S καθώς και οι νέες συσκευές της σειράς One θα είναι αρκετές για να αναστρέψουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση