GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η Intralot έχασε άδειες για το στοίχημα στην Πολωνία

Έχασε τις άδειες στοιχηματισμού στην Πολωνία η Intralot. Συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών της Πολωνίας και ο αρμόδιος οργανισμός...

Έχασε τις άδειες στοιχηματισμού στην Πολωνία η Intralot. Συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών της Πολωνίας και ο αρμόδιος οργανισμός για τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα αποφάσισε να ανακαλέσει τις άδειες διεξαγωγής στοιχήματος της Totolotek , η οποία αποτελεί θυγατρική της Intralot.
Η εταιρεία, που βρίσκεται 20 χρόνια στην πολωνική αγορά, δεν κατάφερε να διατηρήσει τις άδειές της, καθώς το υπουργείο έκρινε ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της Totolotek, που βασιζόταν σε διαδικτυακές εφαρμογές, δεχόταν ιντερνετικά στοιχήματα πριν αυτά νομιμοποιηθούν στη χώρα. Δηλαδή, το υπουργείο οικονομικών της Πολωνίας θεωρεί ότι η εταιρεία πρόσφερε στοίχημα μέσω του διαδικτύου, ενώ στη χώρα ίσχυε απαγόρευση.
Από την πλευρά της, η εταιρεία θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι νομικά αβάσιμη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, “η εταιρεία και οι νομικοί σύμβουλοί της θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών ήταν σύμφωνο με τον πολωνικό νόμο και τις καλύτερες εταιρικές πρακτικές, που εφαρμόζονται διεθνώς”.
Όμως, ο νομικός της δικηγορικής εταιρίας, Bird & Bird, στην Πολωνία, Piotr Dynowski, υποστηρίζει πως είναι πολύ πιθανό η Totolotek να έχει παραβιάσει το γράμμα του στοιχηματικού νόμου στη χώρα: “Αν είναι αλήθεια πως, σε κάποιο βαθμό, το πρόγραμμα επέτρεπε το διαδικτυακό στοιχηματισμό πριν αυτό επιτραπεί στην Πολωνία και πριν η εταιρία αποκτήσει τέτοια άδεια, τότε είναι βέβαιο πως το ‘Ε-promocja’ δεν ήταν ευθυγραμμισμένο με τη νομοθεσία. Ο υπουργός Οικονομικών είναι εξουσιοδοτημένος να ακυρώνει άδειες σε περίπτωση που ο κάτοχός τους παραβιάζει τους όρους της άδειας και λειτουργεί ενάντια στο νόμο”.
Προσθέτει ακόμα ότι “η προσφορά ενός προϊόντος, όπως το ‘Ε-promocja, ήταν αντίθετη στους παλιούς κανονισμούς και το υπουργείο ερευνά την υπόθεση από το 2008, οπότε και εισήχθη το προϊόν στην αγορά. Πάντως, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, η Totolotek υποχρεούται να απέχει από δραστηριότητες, για τις οποίες οι άδειες ακυρώθηκαν από το υπουργείο”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που η θυγατρική της Intralot χάνει άδειες στοιχηματισμού. Είχε προηγηθεί η αφαίρεση των αδειών για το – πλέον δημοφιλές στην Πολωνία – στοίχημα σε ιπποδρομίες, το Totomix, επειδή επέτρεπε στους πελάτες της να στοιχηματίζουν σε διαφορετικά αθλήματα στο ίδιο στοίχημα, που είναι επίσης ενάντια στο σχετικό νόμο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση