GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι φήμες για το iPad 4

Μπορεί το iPhone 5 να κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και η παρουσίαση του iPad Mini να είναι προ των πυλών, ήδη όμως ξεκίνησαν να...

Μπορεί το iPhone 5 να κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και η παρουσίαση του iPad Mini να είναι προ των πυλών, ήδη όμως ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι πρώτες φήμες για το iPad 4. Ξεκινώντας από τη μορφή της οθόνης του, αυτή μάλλον θα είναι σε αναλογία 16:9 όπως ακριβώς και του iPhone 5, σε μεγαλύτερο μέγεθος βέβαια.
«Έχω μιλήσει με τουλάχιστον τρία άτομα που βρίσκονται κοντά στην Apple και λένε πως υπάρχουν νέα πρωτότυπα του iPad με αναλογία 16:9» λέει ο Αναλυτής Paul Mueller στο Examiner, σε για να συμπληρώσει πως «δεν μιλάνε για το επερχόμενο iPad Mini».
Ο Mueller υποσχέθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ πηγή του Examiner μέσα στην Apple είπε πως «δεν έχω ακούσει πολλά για το iPad 4 αλλά φαίνεται πως η Apple δεν είναι πια κατά των widescreen συσκευών».
Όσον αφορά το υλικό κατασκευής του τώρα, το ιαπωνικό blog Macotakara υποστηρίζει πως η Apple έχει ήδη ξεκινήσει τις παραγγελίες εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πως η εταιρεία σκέφτεται να κατασκευάσει τμήματα του νέου της tablet ή ακόμα και ολόκληρο το σώμα του από το υλικό αυτό, καθιστώντας το εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό.
Πριν από δυο χρόνια μάλιστα το AppleInsider δημοσίευσε μια πατέντα της Apple η οποία αναφερόταν στην χρήση ενός πλαισίου από ανθρακονήματα για την κατασκευή μιας ανθεκτικής και ελαφριάς συσκευής.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως η Apple σκέφτεται να ενσωματώσει εύκαμπτη οθόνη με ενσωματωμένα ηχεία σε κάποια μελλοντική έκδοση του iPad, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Unwired View. Μια νέα πατέντα που κατέθεσε η Apple για χρήση εύκαμπτη οθόνη με ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνο laser σε φορητές συσκευές, με την ίδια την οθόνη να είναι κυρτή ή κοίλη.

Η πατέντα αναφέρει ακόμα πως η οθόνη θα είναι ικανή να καταγράφει ήχους του περιβάλλοντος από τις δονήσεις που προκαλούν, χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο laser κρυμμένο πίσω από το panel, ενώ θα μπορεί ακόμα και να παράγει ήχο με τον ακριβώς αντίστροφο τρόπο, μετατρέποντας δηλαδή το ηλεκτρικό ρεύμα σε δονήσεις εκμεταλλευόμενη την εύκαμπτη φύση της!
Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για το iPad 4 και οι παραπάνω αναφορές αποτελούν απλά ανεπιβεβαίωτες φήμες οι οποίες, ειδικά στο θέμα της οθόνης μπορεί να αγγίζουν και τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Όχι ότι η Apple δεν είναι ικανή να προσφέρει τέτοιου είδους τεχνολογία στους καταναλωτές της αλλά η πιθανότητα να την ενσωματώσει στο επόμενο iPad είναι μικρές.
Όσο πλησιάζουμε μάλιστα προς το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το διαδίκτυο αναμένεται να κατακλυστεί από φήμες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το iPad 4 θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 δεδομένης τουλάχιστον της κυκλοφορίας του iPad Mini μέσα στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση