GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: τα Like αντικατέστησαν την… κάνναβη!

Οι νέοι προτιμούν το facebook από τη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με έρευνα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης   Οι σημερινοί νέοι προτιμο...

Οι νέοι προτιμούν το facebook από τη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με έρευνα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης
 
Οι σημερινοί νέοι προτιμούν το facebook από τα τσιγαριλίκια και τη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.
Μόλις ένας στους πέντε ανθρώπους ηλικίας 16 έως 24 ετών έκανε χρήση παράνομης ναρκωτικής ουσίας τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Έρευνα για την Εγκληματικότητα στην Αγγλία και την Ουαλία (CSEW). Ενώ η κάνναβη παραμένει πρώτη στις επιλογές των χρηστών, από το 1998 έως σήμερα η χρήση της από τη νέα γενιά έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 15 χρόνια.
Η οικονομική ύφεση και η μεταβαλλόμενη αγορά ναρκωτικών πιθανόν να έχουν συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο ο επικεφαλής της DrugScope Μάρτιν Μπαρνς υποστηρίζει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρατούν τους νέους μακριά από τα ναρκωτικά, καθώς οι σημερινοί νέοι «προτιμούν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και συναναστροφής», μέσω του ίντερνετ και του facebook.
Ο Μπαρνς υπογράμμισε ότι αυτή η μεταστροφή στη συμπεριφορά των νέων μπορεί επίσης να οφείλεται σε οικονομικούς παράγοντες, την επιτυχία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την επένδυση στις υπηρεσίες για τους νέους, αλλά και στη διαφορετική ποιότητα της κάνναβης σε σχέση με αυτήν που κυκλοφορούσε πριν από μία δεκαετία.
Ο Δρ. Άλαν Γουίνστοκ, ψυχίατρος με εξειδίκευση στον εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες και ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου Global Drug Survey θεωρεί ότι η μείωση της χρήσης της κάνναβης οφείλεται ως επί το πλείστον στο γεγονός ότι δεν είναι πλέον οικονομικά προσιτή. «Τα 3,5 γραμμάρια σήμερα κοστίζουν περίπου 37 ευρώ, ενώ το 1990 κόστιζαν περίπου 18 ευρώ», εξηγεί.
Ένας 15χρονος Λονδρέζος, ο Τζορτζ Ζελόνκα, δηλώνει χαρακτηριστικά στην Independent: «Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι καθόλου της μόδας πλέον, εάν ήταν τέλος πάντων και ποτέ. Εξακολουθούν να υπάρχουν συνομήλικοί μου οι οποίοι πίνουν και παίρνουν ναρκωτικά, λιγοστεύουν όμως συνεχώς.

Δεν θα έλεγα ότι έχει να κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι λόγοι. Η γενιά μας μεγαλώνει σε έναν κόσμο στον οποίο πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να σπουδάσουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μία καλή δουλειά και καριέρα.

Εγώ θέλω να γίνω σκηνοθέτης ταινιών. Είναι πολύ ανταγωνιστικός κλάδος και για το λόγο αυτό δεν έχω την πολυτέλεια να σπαταλάω το χρόνο μου παίρνοντας ναρκωτικά - δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή μου».
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση