GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισοδύναμοι Mιτ Ρόμνεϊ και Μπαράκ Ομπάμα

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, που φαίνεται ότι έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον Μπαράκ Ομπά...

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, που φαίνεται ότι έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να εξοπλίσει τους σύρους αντάρτες, εφόσον εκλεγεί, και να τηρήσει ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στο Ιράν, σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας του για την εξωτερική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει.
«Στη Συρία, θα συνεργαστώ με τους εταίρους μας για να προσδιορίσουμε και να οργανώσουμε τα μέλη της αντιπολίτευσης που συμμερίζονται τις αξίες μας και να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουν τα όπλα που χρειάζονται για να νικήσουν τα άρματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά αεροσκάφη του Άσαντ», αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας, αποσπάσματα του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι CBS.
Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι θα παράσχει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στους σύρους αντάρτες. Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει δηλώσει ότι άλλοι δίνουν στρατιωτική βοήθεια αλλά η Ουάσινγκτον θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο να διαχωρίσει τους αντάρτες που δεν σχετίζονται με τρομοκράτες και μέλη της Αλ Κάιντα.
Για να εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, ο Ρόμνεϊ σκοπεύει να επιβάλει νέες κυρώσεις, να ενισχύσει τη μόνιμη παρουσία αεροπλανοφόρων τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στον Κόλπο και να συνεργαστεί με το Ισραήλ, ώστε να διευρυνθεί η στρατιωτική υποστήριξη και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του ο Ρόμνεϊ έκανε σοβαρές γκάφες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο Ισραήλ χαρακτήρισε «πρωτεύουσα» της χώρας την Ιερουσαλήμ και άφησε να εννοηθεί ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πολιτισμικά κατώτεροι λόγω της φτώχειας τους. Πηγαίνοντας στο Λονδίνο, εξόργισε τους Βρετανούς υπονοώντας ότι το Λονδίνο δεν ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή του με Ομπάμα φαίνεται ότι έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον απερχόμενο πρόεδρο. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup μάλιστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει και στους δύο ποσοστό 47% την πρόθεση ψήφου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε υποτονικός στη μεταξύ τους τηλεμαχία, έχασε το προβάδισμα των 4-6 μονάδων το οποίο διατηρούσε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα.
Μολονότι η δημοσκόπηση αυτή δεν προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, η σημαντική πτώση του Ομπάμα φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την αρνητική εκτίμηση της κοινής γνώμης για την επίδοσή του απέναντι στον Ρόμνεϊ.
Χθεσινή δημοσκόπηση, του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos, έδινε στον Ομπάμα προβάδισμα μόλις δύο μονάδων απέναντι στον Ρόμνεϊ, 47% για τον πρώτο και 45% για τον δεύτερο.

1 σχόλιο

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση