GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξη η Microsoft για το Windows 8 Marketplace

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν περίπου 3.500 εφαρμογές στο Windows Store της Microsoft, το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρεία...

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν περίπου 3.500 εφαρμογές στο Windows Store της Microsoft, το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας για την αγορά εφαρμογών. Την ίδια εβδομάδα, όμως, ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Microsoft, Keith Lorizio ανέφερε στο Beet.tv πως μέσα σε 90 ημέρες από την κυκλοφορία των Windows 8, το ηλεκτρονικό κατάστημα θα διαθέτει πάνω από 100.000 εφαρμογές.
Ο Lorizo δήλωσε πως η Microsoft «αναμένεται να κυνηγήσει αυτόν το στόχο αρκετά επιθετικά» ενώ πρόσθεσε πως η εταιρεία έχει «ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για αυτήν την προσπάθεια».
Δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό ο αντιπρόεδρος υπολογίζει ένα τόσο μεγάλο νούμερο, το σίγουρο είναι πως δεν βασίζεται σε εφαρμογές των Windows RT και των Windows Phone 8.
Αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό η ίδια η εταιρεία είχε δηλώσει πως δεν θα επιτρέψει την καταχώρηση εφαρμογών για τις εκδόσεις RT και Phone στο Windows Marketplace.
Οι developers μιας εφαρμογής Windows Phone 8 για παράδειγμα θα μπορούν να την ανεβάσουν στο Windows Phone Marketplace αλλά όχι στο Windows Marketplace. Θα μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν τον κώδικα της εφαρμογής για να σχεδιάσουν μια νέα έκδοσή της για τα Windows 8.
Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει άγνωστο πώς η Microsoft θα μπορέσει να φτάσει αυτόν τον αριθμό εφαρμογών στα Windows 8 μέσα σε μόλις τρεις μήνες από την κυκλοφορία τους, από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί άμεσα τις εφαρμογές στις άλλες δυο εκδόσεις των Windows.
Στο παρελθόν η εταιρεία είχε δηλώσει πως σκοπεύει να κάνει τις τρεις εκδόσεις του νέου της λειτουργικού όσο πιο όμοιες γίνεται μεταξύ τους, ώστε να βελτιώσει την εμπειρία των καταναλωτών και των developers.
Όπως φαίνεται όμως η Microsoft δεν μπορεί να αποφύγει τον κατακερματισμό των εφαρμογών της, εκτός βέβαια αν αποφασίσει να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμογών μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων.
fetcher 19 Αισιόδοξη η Microsoft για το Windows 8 Marketplace
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση