GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Microsoft: Παγκόσμια πρεμιέρα για τα Windows 8

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος διαθέσιμη από τις 26 Οκτωβρίου   Την διάθεση στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο της ...

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος διαθέσιμη από τις 26 Οκτωβρίου
 
Την διάθεση στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος, των Windows 8, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Microsoft.
Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα Windows θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις: τα Windows8 και τα΅Windows 8 Pro.
Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν τον νέο Internet Explorer 10, ο οποίος είναι σχεδιασμένος ειδικά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές με οθόνη αφής, ενώ ταυτόχρονα έχει ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive.
Παράλληλα με τα Windows 8, η Microsoft εγκαινιάζει και το Windows Store, το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές.
Οι χρήστες, που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα έχουν την ευκαιρία, έως το τέλος του Ιανουαρίου, να «κατεβάσουν» τα Windows 8 Pro στην τιμή των 29,99 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft, για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες, όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Στβ Μπάλμερ, ο οποίος παρουσίασε την Πέμπτη τα Windows 8 «πρόκειται για μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, με την οποία η εταιρεία ελπίζει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος», καθώς η προσοχή της αγοράς απομακρύνεται ραγδαία από το PC και εστιάζεται στις φορητές συσκευές. Ως απάντηση στην Apple και την Google, η Μicrosoft παρουσίασε άλλωστε την ταμπλέτα Surface, τον πρώτο υπολογιστή που κατασκευάζει η ίδια.
«Επανασχεδιάζουμε τα Windows και επανασχεδιάζουμε ολόκληρη την αγορά των PC» ανέφερε ο ίδιος  λίγo πριν από την παρουσίαση στη Νέα Υόρκη.
Οι πρώτοι υπολογιστές Windows 8 θα διατίθενται στα αμερικανικά καταστήματα την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα θα αρχίσει η διάθεση του Surface, το οποίο όμως θα πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα και τον δικτυακό τόπο της Microsoft.
Η παρουσίαση στη Νέα Υόρκη, ενώπιον περίπου 1.000 δημοσιογράφων και εκπροσώπων της βιομηχανίας, άνοιξε με τον Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, o οποίος επέδειξε τη νέα εμφάνιση του λογισμικού.
Τα Windows 8 σηματοδοτούν μια από τις δραστικότερες μεταρρυθμίσεις στα 17 χρόνια ζωής του λειτουργικού συστήματος. Η νέα έκδοση καταργεί το κουμπί «Eναρξη», υποστηρίζει πλήρως τις οθόνες αφής και αντικαθιστά τα εικονίδια της οθόνης με δυναμικά «πλακάκια», ή tiles.
Εκτός του ότι αυτά λειτουργούν ως κουμπιά για την έναρξη προγραμμάτων και εφαρμογών, τα πλακάκια προβάλλουν ενημερώσεις από δυναμικά app, από αναρτήσεις σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τους τίτλους ειδήσεων και τον καιρό.
Οι χρήστες θα μπορούν, πάντως, να επιλέξουν μια πιο «παραδοσιακή» εμφάνιση desktop.
Μια από τις εκδόσεις των Windows 8, με την ονομασία Windows RT, είναι το πρώτο λειτουργικό της Microsoft που τρέχει σε φορητές συσκευές με επεξεργαστές που βασίζονται στο σχεδιασμό της βρετανικής εταιρείας ARM (η πλήρης έκδοση των Windows 8 τρέχει σε επεξεργαστές Intel και AMD που ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική x86).
Οι χρήστες συσκευών Windows RT θα μπορούν να εγκαθιστούν εφαρμογές αποκλειστικά μέσω του Windows Store της Microsoft, το οποίο ακολουθεί τη λογική του δημοφιλούς App Store της Apple.
Ο Στιβ Μπάλμερ έχει δηλώσει εξάλλου ότι η Μicrosoft αλλάζει τον προσανατολισμό της από εταιρεία λογισμικού σε εταιρεία υλικού και υπηρεσιών, πλησιάζοντας έτσι περισσότερο το μοντέλο της Apple.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη έκδοση Windows 7 ξεπέρασε πρόσφατα τα 670 εκατομμύρια χρήστες, ωστόσο οι μισοί από τους χρήστες της προπερασμένης έκδοσης, Windows XP, δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε αναβάθμιση.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση