GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Neil Young παρουσίασε τη μουσική υπηρεσία Pono

Ο γνωστός καναδός τραγουδιστής Neil Young παρουσίασε στο Late Show with David Letterman τη νέα του δημιουργία η οποία αυτή τη φορά δ...

Ο γνωστός καναδός τραγουδιστής Neil Young παρουσίασε στο Late Show with David Letterman τη νέα του δημιουργία η οποία αυτή τη φορά δεν είναι κάποιο μουσικό κομμάτι αλλά μια ψηφιακή υπηρεσία μουσικής. Το «Pono» όπως θα ονομάζεται, λέξη που σημαίνει «δίκαιος» στα Χαβανέζικα θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής, ένα εργαλείο που θα μετατρέπει ψηφιακά αρχεία ήχου σε αναλογικά και μια σειρά συσκευών για την αναπαραγωγή τους.
Ο Young μάλιστα παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή στο Letterman, ο σχεδιασμός της οποίας είναι απλά μοναδικός. Πρόκειται για μια κίτρινη, τριγωνική συσκευή με μια μικρή οθόνη και τρία πλήκτρα χειρισμού.

Ο τραγουδιστής μάλιστα εδώ και χρόνια δεν διστάζει να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την κακή ποιότητα των υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής, υποστηρίζει δε πως το Pono θα προσφέρει στους χρήστες του «τον καλύτερο ήχο που μπορεί να έχει κανείς».
Τα πρώτα σχόλια για την μουσική ποιότητα του Pono έκανε ο Flea, ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers ο οποίος δοκίμασε την υπηρεσία στο αυτοκίνητο του Young. Είπε στο περιοδικό Rolling Stone πως «δεν ήταν σαν κάτι αόριστο που χρειαζόσασταν αυτιά σκύλου να ακούσετε. Έχει δραματική διαφορά».
Δισκογραφικές εταιρείες όπως η Warner, η Sony και η Universal ήδη έχουν συμφωνήσει για την κυκλοφορία δίσκων μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας, αν και θα πρέπει οι χρήστες να αγοράσουν και πάλι τα κομμάτια που θέλουν να ακούσουν σε υψηλή ποιότητα.
Σε περίπτωση που δεν θέλουν να πληρώσουν για δεύτερη φορά όμως, το Pono θα μπορεί να αναπαράγει μουσική που έχει αγοραστεί από άλλα ψηφιακά καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση