GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

New York Times: O Ρόμνεϊ θα μας κάνει Ελλάδα

Σκληρή κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου   «Ηθελημένη άγνοια» για τα μαθήματα από την ελληνική κρίση ...

Σκληρή κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου
 
«Ηθελημένη άγνοια» για τα μαθήματα από την ελληνική κρίση καταλογίζουν οι New York Times στον Μιτ Ρόμνεϊ κάνοντας αναφορά σε σχόλια του υπουψηφίου των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια του τρίτου ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε αναφέρει «οι ΗΠΑ οδεύουν προς το δρόμο της Ελλάδας», μια θέση όχι πρωτότυπη για τον υποψήφιο που άλλωστε έχει φέρει και άλλες φορές την Ελλάδα σαν αντιπαράδειγμα για θέματα οικονομίας.
Σύμφωνα με το κύριο άρθρο της εφημερίδας, «δυστυχώς, το περίεργο αυτό σχόλιο δεν αποτελεί έκπληξη σε μια προεκλογική εκστρατεία που έχει απομακρυνθεί από τα πραγματικά δεδομένα», προβάλλοντας την άποψη ότι «ο προεδρικός προϋπολογισμός, όπως αυτός καταγράφεται από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, θα σταθεροποιήσει την αναλογία ομοσπονδιακού χρέους σε σχέση με την οικονομία των ΗΠΑ, σε μια περίοδο 10 ετών.
» Ωστόσο, αυτό που είναι περισσότερο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχόλιο καταδεικνύει μια εσκεμμένη άγνοια για τα μαθήματα της Ελλάδας και τέτοιου είδους άγνοια μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κακές πολιτικές αποφάσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
» Το μάθημα που μπορεί να διδαχθεί κανείς από την Ελλάδα είναι ότι το δημοσιονομικό της χάλι επιδεινώθηκε κατά πολύ, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στον προϋπολογισμό», σημειώνει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στα νεότερα στοιχεία από την ΕΕ που δείχνουν ότι οι χώρες που προέβησαν στις πιο ανελέητες περικοπές στους προϋπολογισμούς της – ιδιαίτερα η Ελλάδα – είδαν το συνολικό τους χρέος να αυξάνεται. Οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ συγκλίνουν και αυτές προς τη θέση ότι οι βαθιές περικοπές είναι οδυνηρές για χώρες σε ύφεση.
Κατά τους New York Times η μείωση του ελλείμματος της χώρας μπορεί να έρθει μέσα από την αύξηση των δαπανών «σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, σε συνδυασμό με φορολογικές αυξήσεις και δεύτερον περικοπές δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος ενόσω η αμερικανική οικονομία ανακτά την ευρωστία της».
Ο πρόεδρος Ομπάμα, κρίνουν οι New York Times, «είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι ο κ. Ρόμνεϊ να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική».
Αντιθέτως από το πρόγραμμα του Μιτ Ρόμνεϊ απουσιάζει η επικέντρωση στο θέμα των θέσεων εργασίας και αντ’ αυτού επικεντρώνεται με ανόητο τρόπο στις φοροαπαλλαγές και στην απελευθέρωση της αγοράς με στόχο την ανάκαμψη. Και ο κ. Ρόμνεϊ και το κόμμα του συνεχίζουν να επιμένουν στην πρόωρη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η οποία, σε μια εύθραυστη οικονομία είναι ο πραγματικός δρόμος για την Ελλάδα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Σχόλια αναγνωστών (0)


2 σχόλια

  1. einai kai o gap ekei

    opote ayto tha ginei sigoura..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΑ, ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΚΙΝΗΤΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ !

    Τα μέτρα
    Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο του Μνημονίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

    Αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα από το Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
    Διαθεσιμότητα: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 5.000 το 2014
    Αύξηση των τόκων στις καταθέσεις από 10% σε 15% το 2014.
    Διατήρηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2018.
    Κατάργηση φοροαπαλλαγών
    Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
    Κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Αναδρομικές μειώσεις από την 1η Αυγούστου 2012 στα ειδικά μισθολόγια. Θα είναι κλιμακωτές από 2% έως και 35%.
    Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες, μεικτές αποδοχές, στις ΔΕΚΟ.
    Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών στους 2.000 από 15.226.
    Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια)
    Μείωση 23% σε εφάπαξ.
    Εισφορά 3% σε όσους πήραν υψηλά εφάπαξ μετά το 1995.
    Κατάργηση ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας.
    Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ 1993
    Αύξηση στη ΔΕΗ από 1/1/2013.
    Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 25% (Μάρτιος 2013).
    Ενταξη όλων των ταμείων, χωρίς εξαίρεση, στον ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση