GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ηλεκτροκίνητο Nissan TeRRA

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Nissan αποκαλύπτει το πρωτότυπο Nissan TeRRA SUV: ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που συνδυάζει ...

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Nissan αποκαλύπτει το πρωτότυπο Nissan TeRRA SUV: ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που συνδυάζει την οδήγηση σε συνθήκες off-road με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.
Το Nissan TeRRA διαθέτει σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης μέσω κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), καθώς και μια ασυνήθιστα σπορτίφ και επιβλητική εξωτερική εμφάνιση.
Σχεδιασμένο για να προσφέρει λειτουργικότητα και ευελιξία στους επιβάτες και τον οδηγό, το TeRRA απαντά στις φιλοδοξίες εκείνων που επιθυμούν να συνδυάσουν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον με μια ασφαλούς αίσθηση οδήγησης, κάτω από οποιεσδήποτε οδικές συνθήκες.
Στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού, φιλοξενείται ένα πρωτότυπο ταμπλό οργάνων που παραπέμπει στα γνωστά tablet PCs.

Όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι φορητό και λειτουργεί ως έξυπνο κλειδί: ο οδηγός το «ενσωματώνει» κατά την είσοδό του στο όχημα και το αφαιρεί όταν εξέρχεται από αυτό.
Όταν το εν λόγω σύστημα βρίσκεται στο εσωτερικό του TeRRA, το tablet εμφανίζει το ταχύμετρο και όλες τις απαραίτητες, για το όχημα, ενδείξεις.
Επιπλέον, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την ψυχαγωγία των επιβατών, την επικοινωνία με τηλέφωνο-internet, καθώς και για την πλοήγηση.
Έξω από το αυτοκίνητο το tablet εκτός του ότι παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα περιμέναμε από μια τέτοια συσκευή, παραμένει συνεχώς σε επαφή και με το αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, το TeRRA τροφοδοτεί με κίνηση τους εμπρός τροχούς με το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα που συναντάται στο Nissan LEAF.
Σε κάθε πίσω τροχό, έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει την απαραίτητη ισχύ όταν απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες.
Καθώς δεν υπάρχουν άξονες κίνησης για τους πίσω τροχούς, το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι επίπεδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη εργονομία στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης αποσκευών.
Κάτω από το καπό, φιλοξενείται μια συστοιχία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nissan. Το TeRRA αν και είναι καθαρά ένα πρωτότυπο μοντέλο, δεν παύει να σηματοδοτεί το γεγονός ότι η Nissan δηλώνει έτοιμη για την μαζική παραγωγή και ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), όταν το υδρογόνο γίνει ευρέως διαθέσιμο.
Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση