GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NYT: Δώστε το χρηματικό έπαθλο του Νόμπελ στην Ελλάδα!

Nα δοθούν τα χρήματα του βραβείου Νόμπελ, που κέρδισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα, προτείνει η εφημερίδα New York Times, επισημαίν...

Nα δοθούν τα χρήματα του βραβείου Νόμπελ, που κέρδισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα, προτείνει η εφημερίδα New York Times, επισημαίνοντας με επικριτικό τρόπο πως η φετινή επιλογή της επιτροπής για το βραβείο Νόμπελ αποτελεί προφανέστατα ένα……..
πολιτικό μήνυμα με στόχο τη στήριξη της ΕΕ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να επικρατήσει ειρήνη και προωθηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία ήπειρο που εδώ και αιώνες είχε βυθιστεί σε πολεμικές συγκρούσεις, ενώ παράλληλα με το άνοιγμα που έκανε στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ βοήθησε στο να αμβλυνθούν οι  αντιπαραθέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης», σχολιάζεται στο άρθρο των New York Times.
«Ωστόσο όταν η Νορβηγική Επιτροπή επιλέγει την ΕΕ για βραβείο Ειρήνης την ώρα που η Ευρώπη διέρχεται μια μεγάλη και δυνητικά καταστροφική κρίση είναι προφανές, για μία ακόμη φορά, πως οι υπεύθυνοι έχουν επιλέξει να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα».
Ο Thorbjorn Jagland, επικεφαλής της Επιτροπής, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ξεκινήσει η αποσύνθεση και που επιτρέψουμε στον εξτρεμισμό και τον εθνικισμό να δυναμώσει εκ νέου στην Ευρώπη».
Ο αρθρογράφος της New York Times, αν και επισημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, διερωτάται κατά πόσο θα πρέπει η Επιτροπή να χρησιμοποιεί αυτό το βραβείο ως μια επέμβαση σε διάφορες καταστάσεις και όχι ως αναγνώριση ενός σπουδαίου έργου.
Παρά τις διαφωνίες του, ο αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει πως «εξίσου υπεύθυνοι για την ειρήνη είναι  και το ΝΑΤΟ αλλά και οι ΗΠΑ», καταλήγει:
«Η ΕΕ χωρίς αμφιβολία αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και αν αυτό το βραβείο τη βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση της τότε είναι για καλό. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να δώσει τα χρήματα του βραβείου στην Ελλάδα».
Σημειώνεται πως το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,2 εκατ. δολαρίων θα απονεμηθεί όπως αναφέρει το tvxs.gr, σε τελετή στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση