GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Ρεπορτάζ των NYT για τον Τζιαμπάο «μπλόκαρε» το σάιτ της εφημερίδας

Αναταραχή από την έρευνα που δημοσιεύτηκε για την περιουσία των συγγενών του πρωθυπουργού Πηγή: AP   Οι «New York Times» ανακοί...

Αναταραχή από την έρευνα που δημοσιεύτηκε για την περιουσία των συγγενών του πρωθυπουργού
Πηγή: AP
 
Οι «New York Times» ανακοίνωσαν ότι η Κίνα μπλόκαρε την πρόσβαση στο website της εφημερίδας, αφότου δημοσίευσε έρευνα για την περιουσία των συγγενών του πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο.
Η εφημερίδα έγραψε ότι μέλη της οικογενείας του Γουέν «ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 2,7 δισ. δολαρίων (…). Πολλοί συγγενείς του Γουέν Τζιαμπάο, ανάμεσά τους ο γιος, η κόρη, η μητέρα, ο μικρότερος αδελφός και ο κουνιάδος του έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι στη διάρκεια της θητείας του».
«Σε πολλές περιπτώσεις, τα ονόματα των συγγενών έχουν κρυφτεί μέσω συνεταίρων και επενδύσεων φίλων, συναδέλφων κ.λπ.» τόνιζε ο αρθρογράφος στο μακροσκελές ρεπορτάζ.
Η έρευνα δείχνει ότι μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων προέρχονται από τομείς της οικονομίας τους οποίους ήλεγχε ο Γουέν. Δεν είναι ο μόνος στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας για τον οποίον υπάρχουν τέτοιου είδους υποψίες, αλλά με δεδομένη τη θέση του και την δημόσια εικόνα του αδιάφθορου που έχει καλλιεργήσει, οι αποκαλύψεις των «Times» θεωρούνται από την ηγεσία του ΚΚΚ εξαιρετικά επιζήμιες.
Επίσης, η πρόσβαση στο site του πρακτορείου Bloomberg είναι μπλοκαρισμένη από τον Ιούνιο, όταν έφερε στη δημοσιότητα παρόμοιο ρεπορτάζ για την οικογενειακή περιουσία του Σι Τζινπίνγκ, του ανθρώπου που αναμένεται να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Κίνας.
Ο Γουέν είναι πρωθυπουργός της Κίνας επί 10 χρόνια και αναμένεται να αποσυρθεί στο συνέδριο μέσω του οποίου θα γίνει αλλαγή ηγεσίας, στις 8 Νοεμβρίου.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση