GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβάστε πως συνδέεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου με την Proton και τη λίστα Λαγκάρντ...

Tην ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι Γιάννη...


Tην ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, έπειτα από προθεσμία που έλαβαν για...
την παροχή εξηγήσεων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο αξιοποίησης της λίστας που αφορά 1.991 καταθέτες στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη.  Η κλήση τους σχετίζεται με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων που αφορούν είτε την παράβαση καθήκοντος είτε την υπεξαγωγή εγγράφων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς, που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εντόπισαν σε αυτήν στοιχεία που συνδέονται με δυο εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.
Πρόκειται για τη δικογραφία για το Βατοπέδι και τη δικογραφία για τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού, που σύμφωνα με το Βήμα είναι της τάξεως των 300.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα από σύζυγο πολιτικού προσώπου.
Επίσης, φαίνονται καταθέσεις που έγιναν στην πορεία του "μαύρου χρήματος" προς το εξωτερικό μέσω της τράπεζας Proton
Καταθέσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έγιναν στην πορεία του «μαύρου χρήματος» προς το εξωτερικό μέσω Proton Bank, εμφανίζονται και από εμπλεκόμενο πρόσωπο του σκανδάλου Λαυρεντιάδη.
Έτσι τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις επίμαχες υποθέσεις, προκειμένου να συνεκτιμηθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των ερευνών τους.
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση