GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόσχα: Εφεση των Pussy Riot για μείωση της ποινής τους

Το συγκρότημα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κάθειρξη για «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν   Δικαστήριο της Μόσχας εκδικάζει τη Δευ...

Το συγκρότημα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κάθειρξη για «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν
 
Δικαστήριο της Μόσχας εκδικάζει τη Δευτέρα την έφεση των Pussy Riot, των τριών μελών συγκροτήματος που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια κάθειρξη για «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. Από την απόφαση, που πιθανώς δεν θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα, η υπεράσπιση ελπίζει μόνο σε μείωση της ποινής ενώ η Εκκλησία υποστήριξε πως εάν οι τρεις γυναίκες «εκφράσουν μετάνοια» -κάτι που οι ίδιες αποκλείουν- το δικαστήριο θα έπρεπε να το λάβει υπόψιν.
Η 22χρονη, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η 30χρονη, Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς και η 24χρονη, Μαρία Αλεκίνα, καταδικάστηκαν στις 17 Αυγούστου σε δυο χρόνια φυλακή για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.
Η εκδίκαση της έφεσης ξεκινά νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά πιθανότατα η απόφαση δεν αναμένεται πριν από το πέρας ενός 24ωρου, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης. «Δεν έχουμε σχεδόν καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η κρίση του δικαστηρίου», δήλωσε η δικηγόρος Βιολέττα Βόλκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η μείωση της ποινής σε έξι μήνες», είπε, προσθέτοντας επίσης ότι «μόνο η απελευθέρωση» θα μπορούσε να είναι μια «νόμιμη κρίση».
Η υπόθεση έχει διχάσει την κοινωνία στη Ρωσία και προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε ζητήσει επιείκεια στις αρχές Αυγούστου, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το κράτος έχει «την υποχρέωση να προστατεύσει το αίσθημα των πιστών».
Από την πλευρά της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος Βλαντιμίρ Λεγκόιντα ανέφερε πως οι τρεις γυναίκες «δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες, όποια κι αν είναι η δικαιολογία» για την «σύληση» του ναού, αλλά τις κάλεσε σε δημόσια μετάνοια.
«Η Εκκλησία εύχεται ειλικρινά τη μετάνοια όσων βεβήλωσαν έναν ιερό χώρο, κάτι που σίγουρα θα οφελήσει τις ψυχές τους» είπε. «Εάν οποιαδήποτε λόγια των κατάδικων δείξουν μετάνοια ελπίζουμε ότι δεν θα περάσουν απαρατήρητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση