GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To “ρηάλιτι” άρχισε...

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης Το ριάλιτι αρχίσε. Οι παίκτες κλείνονται στο σπίτι του “BIG BROTHER”, για ένα μήνα. Νικητής αυτός που θα πάρει ...

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Το ριάλιτι αρχίσε. Οι παίκτες κλείνονται στο σπίτι του “BIG BROTHER”, για ένα μήνα. Νικητής αυτός που θα πάρει το έπαθλο- «δόση» αξίας 31 δις. Αναμένεται το ριάλιτι να χει μεγάλη τηλεθέαση. Ίσως κάνει υψηλότερα νούμερα και απ τον «Σουλεϊμάν». Οι ομάδες που παίρνουν μέρος είναι δύο. Συγκεκριμένα δύο τριάδες- μπορείτε να τις λέτε και «τρόικες». Υποκίνονται ότι διαπραγματεύονται, ότι «μαλώνουν», ότι κάνουν ναζάκια και τσαλιμάκια, για ένα μήνα, αφού το αποτέλεσμα μάλλον είναι προκαθορισμένο, αλλά το ριάλιτι σκοπό έχει την «τηλεθέαση» και συνεπακόλουθα να φέρει διαφημίσεις!!!
Κάθε βδομάδα θα έχει δύο «προτεινόμενους», εκ των οποίων ο ένας θα εγκαταλείπει το
διαμέρισμα. Στο τέλος θα μείνουν δύο και το κοινό θα επιλέξει αυτόν που θα πάρει τη «δόση». Αχ τι κάνει ο κάθε «εξαρτημένος» κι ο κάθε «εθισμένος» για μια δόση. Θυσιάζεται στο βωμό της τηλεθέασης, για να μπορέσει ο φουκαράς να νιώσει στο τέλος «νικητής». Το ποσό που θα δοθεί στο νικητή βέβαια είναι ουσιαστικά δάνειο και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο. Ο ουσιαστικός νικητής θα ναι ο δεύτερος, όχι ο πρώτος. Απλά για ψυχολογικούς λόγους, για ν ανακτήσει τη χαμένη «αξιοπιστία» του θα στηθεί το όλο σκηνικό και είπαμε …για την τηλεθέαση…
Οι δυο ομάδες συνυπάρχουν λοιπόν, διαλεγόμενοι νυχθημερόν και παίζοντας επιτραπέζια παιγνίδια όπως τον «γκρινιάρη» ή τη «μακριά γαϊδούρα» (αυτό δεν είναι επιτραπέζιο). Στο τέλος της μέρας μιλούν στις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού και λένε πόσο «σκληρά» παίζουν, πόσο «αδιέξοδο» είναι το παιγνίδι τους και πως είναι η τελευταία παρτίδα-ή μήπως πατρίδα- που παίζουν.
Το βράδυ οι κάμερες κλείνουν για να μη βλέπουν οι κάμερες τι γίνεται στις κρεβατοκάμαρες των παικτών.
Οι ομάδες παίρνουν μαζί πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Πρωινό πίνουν «αίμα εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα», μεσημεριανό τρώνε «δημόσιο υπάλληλο ψητό» και για δείπνο «συνταξιούχο μικρομεσαίο». Αν μη τι άλλο τρώνε και θα φάνε καλά, άλλωστε οι συνταγές είναι απ την γαλλογερμανική κουζίνα με επιδράσεις της αμερικάνικης-fast food γαρ-, οπότε από φαγητό στερούνται ούτε και θα στερηθούν τίποτα. Εννοείται ότι τα εδώδιμα δεν είναι «ληγμένα» , αλλά φρεσκότατα ή μάλλον της ώρας. .
Τον ελεύθερο χρόνο τους παίζουν στον υπολογιστή παιγνίδια όπως την «επιμήκυνση» και την «απαγκίστρωση», ενώ και μια γνωστή τους, Κριστίν λέγεται, τους έχει δώσει ψηφιακούς δίσκους και «στικάκια» με λίστες, για να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες της ραστώνης τους.
Κάθε Κυριακή θα φεύγει ένας εκ των προτεινόμενων. Ο τελευταίος παίρνει τη «δόση» του. Προφανώς θα είναι η τελευταία, όπως σωστά βεβαιώνει ο «παίκτης», ξεχνώντας να πει πως η τελευταία δόση είναι και η «μοιραία»- γι αυτό, άλλωστε, είναι και τελευταία.
Γύρω απ τα «παραλειπόμενα» του ριάλιτι μας ενημερώνουν νυχθημερόν «υπεύθυνα» και τεκμηριωμένα το MEGA και το ΣΚΑΙ, ενώ οι παίκτες που βγαίνουν θα κάνουν αποκλειστικές δηλώσεις στον Πορτοσάλτε, τον Καψή και τον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Το «έπαθλο»- δόση θα μπει σε ειδικό λογαριασμό, όχι του «νικητή», αλλά του παραγωγού του ριάλιτι. Η εκταμίευση θα δώσει σημαντική οικονομική ανάσα στον «παραγωγό». Τους «παίκτες» τους έχουν μόνο για «ξεκάρφωμα». Για να νομίζουν οι τηλεθεατές ότι ο «παίκτης» τους νίκησε. Θυμίζει λίγο αγώνες «κατς», που συγκρούονται θηριώδεις τύποι, που δεν ανταλλάσσουν χτυπήματα, παρά παίρνουν πόζες πάλης, για να προσφέρουν «θέαμα» στο κοινό. Αν δεν υπάρχει «άρτος», ας υπάρξει τουλάχιστον θέαμα. Ούτως ή άλλως η αισθητική μας είναι μετριότατη, ώστε και το «τηλεοπτικό» κοινό-εθισμένο πια- να βολεύεται με στημένα ριάλιτι και να περνά την ώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση