GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To συγκινητικό αντίο του Σταύρου Θεοδωράκη…

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσα από το site του protagon.gr είπε το δικό του γλυκό και γεμάτο συγκίνηση αντίο στη …φίλη και συνάδελφο του, Μαρί...

stavros theodorakis 250x180 To συγκινητικό αντίο του Σταύρου Θεοδωράκη…Ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσα από το site του protagon.gr είπε το δικό του γλυκό και γεμάτο συγκίνηση αντίο στη …φίλη και συνάδελφο του, Μαρία Χαραμή, η οποία «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες μέρες.
Ούτε που θυμάμαι πού γνωριστήκαμε. Θα κάπνιζε πούρο. Θα ήταν στο πλευρό της ο Θάνος. Θα δοκίμαζε από όλα τα πιάτα. Θα έπινε μικρές γουλιές κόκκινου κρασιού. Θα ρωτούσε να μάθει. Θα σημείωνε, ίσως. Δεν ξέρω γιατί αλλά την Μαρία δεν μπορώ να την σκεφθώ πουθενά αλλού παρά μόνο σε ένα τραπέζι.
Με άσπρο κολλαριστό τραπεζομάντηλο. Ή και τάβλες σκέτες. Αρκεί να ήταν πάνω σε αστραφτερό πάτωμα. Και να υπάρχουν λουλούδια κοντά. Πρωινά όχι μαραμένα. Ήταν μεγάλη αρχόντισσα η Μαρία. Η μόνη γυναίκα στην Αθήνα, στον κόσμο όλο νομίζω, που ήξερε τόσα πολλά μυστικά. «Για σεντόνια Σταύρο μου θα πας εκεί». Τα συρτάρια μου είναι γεμάτα με τις συμβουλές της.
Έκοβα τη σελίδα της στο BΗΜΑgazino και τη φύλαγα. Συμβουλές για το ξύρισμα, για το πότισμα, για το γυάλισμα των ασημικών. Θα γυάλιζα ποτέ ασημικά; Ποτέ. Αλλά όποιο θέμα και να έγραφε η Μαρία το αγαπούσες. Η γραφή της, σου μαλάκωνε τη ψυχή. Διάβαζες τις συνταγές της και χόρταινες. Σου σέρβιρε νερό στην αυλή της και νόμιζες ότι το έπινες από το ποτάμι.
 To συγκινητικό αντίο του Σταύρου Θεοδωράκη…
Όταν ξεκινάγαμε το protagon της είπα να έρθει. Δεν ήρθε και δεν θυμάμαι να στεναχωρήθηκα για άλλον πιο πολύ. «Μωρέ Σταύρο μου θα γράφω αλλά δεν θέλω να φυλάς μια θέση». Έτσι της είχα πει. Ότι θα υπάρχει πάντα μια θέση που θα την περιμένει.
Όταν βγήκε από το νοσοκομείο – καλοκαίρι ακόμη – ανταλλάξαμε ξανά υποσχέσεις. «Η θέση σου σε περιμένει». «Ναι Σταύρο μου, λίγο ακόμη να ξεμπλέξω με αυτή την κωλοαρρώστια και θα κάνουμε πολλά πράγματα». Οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες, εκείνη τους διπλασίασε. Τι άλλο να κάνει; Και τον θάνατο παραλίγο να λυγίσει. Η αρχόντισσα.

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ1,5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΑΞΙΞΕΙ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΟΧΡΟΝΙΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση