GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Yamaha FJR1300 Α/AS για το 2013

Μαζί μας από το 2001 χωρίς συγκλονιστικές αλλαγές, η GT της Yamaha φέτος δέχεται επιτέλους σημαντικές αναβαθμίσεις, αν όχι άμεσα στον κ...

Μαζί μας από το 2001 χωρίς συγκλονιστικές αλλαγές, η GT της Yamaha φέτος δέχεται επιτέλους σημαντικές αναβαθμίσεις, αν όχι άμεσα στον κινητήρα, οπωσδήποτε σε όλα τα περιφερειακά και την ηλεκτρονική διαχείριση.
Κορυφαίες και σημαντικότερες βελτιώσεις είναι βέβαια η προσφορά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων που επιτρέπει στον αναβάτη την επιλογή από μια παλέτα προ-εγκατεστημένων ρυθμίσεων, ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα με τα οποία ταξιδεύει.
Οι αναρτήσεις αυτές φοριούνται μόνον στο μοντέλο 1300AS και το πιρούνι στην περίπτωση αυτή είναι ένα νέο ανεστραμμένο. Η επιλογή από μέρους της Yamaha εμπεριέχει ρίσκο, καθώς θα έπρεπε να προσφέρει τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και στο μοντέλο «Α».
Επιπλέον όμως στη μοτοσυκλέτα έχουν ενσωματωθεί σύστημα αντιολίσθησης Traction Control, ηλεκτρονικό γκάζι (YCC-T), Cruise Control που λειτουργεί με 3η, και 4η μόνον από τα 50 ως τα 180 χλμ ανά ώρα.

Όπως και στο Super Tenere προσφέρεται η επιλογή ανάμεσα σε δύο προγράμματα λειτουργίας του κινητήρα. Η Yamaha αποκαλεί το σύστημά της D-mode.
Οι δύο επιλογές είναι η σπορ «S» και η ταξιδιού «T» και ενεργοποιούνται από έναν διακόπτη στο δεξί γκριπ. Και στα δύο προγράμματα η μέγιστη απόδοση σε δύναμη και ροπή είναι ίδια. Αλλάζει ο ρυθμός απόδοσης της ισχύος, από άμεση στην επιλογή «S» σε προοδευτική στην επιλογή «T», ανεξάρτητα με το ρυθμό ανοίγματος του γκαζιού.
Ανασχεδιασμένο είναι όλο το εμπρός μέρος του φέρινγκ που φέρει φώτα led. Η χρήση του YCCT μαζί με τις αλλαγές στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, και τις μειωμένες τριβές στο εσωτερικό των κυλίνδρων από την αφαίρεση των χιτωνίων, έδωσαν 3 παραπάνω ίππους.

Η ακριβέστερη διαχείριση καυσίμου επέτρεψε τη μείωση των καταλυτών από 4 σε 2 με συνακόλουθο όφελος στο βάρος.
Νέες εσωτερικές ρυθμίσεις για το πιρούνι, κεντρικό σταντ ανασχεδιασμένο για ευκολότερο ανέβασμα της μοτοσυκλέτας, σέλα με επιφάνεια στο στυλ σουέντ και νέα όργανα συμπληρώνουν την ανανέωση της κλασικής πλέον FJR1300.
Το ρεζερβουάρ είναι τώρα λίγο μεγαλύτερο, χωρώντας 26 λίτρα ενώ συνολικά νέα είναι η ζελατίνα. Αλλάζει θέση με σερβομηχανισμό και με νέα σχεδίαση, προσφέρει καλύτερη προστασία από τη βροχή ενώ μειώνει τα φαινόμενα υποπίεσης εμπρός από τον οδηγό.

Συνεχίζει να προσφέρεται και η ημιαυτόματη έκδοση FJR1300 AS, με βελτιωμένη λειτουργία (χρειαζόταν οπωσδήποτε εκσυγχρονισμό το σύστημα) και νέα επιλογή stop mode.
Δείτε το μοντέλο FJR 1300 του 2013 στο βίντεο…



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση