GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ιταλική υπηρεσία εισπράξεων φόρων στο YouTube

Η υπηρεσία εισπράξεων φόρων του ιταλικού δημοσίου (Agenzia delle Entrate) αποφάσισε να επεκταθεί και στο YouTube για να απλοποιήσει τη...

Η υπηρεσία εισπράξεων φόρων του ιταλικού δημοσίου (Agenzia delle Entrate) αποφάσισε να επεκταθεί και στο YouTube για να απλοποιήσει την επαφή με τους φορολογούμενους.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η υπηρεσία θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση ενοικιαστηρίων, την εξασφάλιση δελτίων παροχής υπηρεσιών, την χορήγηση του αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και άλλες υποχρεώσεις και δικαιώματα των φορολογουμένων.
«Με διάφορα χρήσιμα βίντεο προσπαθούμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες χωρίς να χρειαστεί να πάνε να καθίσουν άδικα στην ουρά», δηλώνει η Αντονέλα Γκορέτ, επικεφαλής του τομέα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της υπηρεσίας.
Η επιλογή των κύριων θεμάτων και πληροφοριών που ενδιαφέρουν τους φορολογούμενους έγινε σε συνεργασία με την Google, βάσει στατιστικών στοιχείων.
Η πρωτοβουλία παρουσιάζεται την ώρα ακριβώς που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική διένεξη με θέμα την επιβολή φόρων: από την μία, ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν δίστασε να καταγγείλει «τεκμήρια εισοδήματος που θυμίζουν αστυνομοκρατούμενο κράτος», και για «απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό».
Στον αντίποδα, ο νυν τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θεωρεί την πάταξη της φοροδιαφυγής βασική αποστολή της κυβέρνησής του. Η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, που θα αρχίσει στο τέλος του έτους, πρόκειται οπωσδήποτε να εντείνει την διένεξη αυτή.

1 σχόλιο

  1. Να παραιτηθούν άμεσα όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Βάζουν βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας τα νέα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση