GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλειμμα τρεχουσών 10%-15% για πολλά χρόνια προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Η ελληνική οικονομία, όπως και η ιταλική και η πορτογαλική, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν μεγάλες «τρύπες» στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλ...


Η ελληνική οικονομία, όπως και η ιταλική και η πορτογαλική, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν μεγάλες «τρύπες» στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, εκτιμούν οι αναλυτές του ΟΟΣΑ στην νέα έκθεσή τους για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.
Στο μέτωπο των ελλειμμάτων οι τρεις αυτές οικονομίες θα έχουν διψήφια ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών, της τάξης του 10% με 15%, μέχρι και την δεκαετία του 2020. Η τάση αυτή είναι παγκόσμια, έστω και σε μικρότερη έκταση, με τα ελλείμματα να αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, πριν αρχίσουν να περιορίζονται.
Ο ΟΟΣΑ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση που έχει η γήρανση του πληθυσμού στη Δύση, καθώς η αύξηση των καταθέσεων έχει περιορίσει τις συναλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος των χωρών του Οργανισμού. Από τον κανόνα αυτό ξεφεύγουν η Γερμανία, η Ολλανδία και μερικές σκανδιναβικές χώρες, που συνεχίζουν να παρουσιάζουν πλεονάσματα.
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος στις πλέον προβληματικές περιπτώσεις θα απαιτηθούν νέες πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συνολικά ελλείμματα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση