GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατραϊκός: Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ οι επενδύσεις για την εξόρυξη πετρελαίου – Έρχονται τα γεωτρύπανα

Θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ οι επενδύσεις της εταιρείας που θα αναλάβει την εξόρυξη των πετρελαίων στον Πατραϊκό Κόλπο,...



Θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ οι επενδύσεις της εταιρείας που θα αναλάβει την εξόρυξη των πετρελαίων στον Πατραϊκό Κόλπο, στο Κατάκολο και στα Γιάννενα, σύμφωνα με τον πρώην Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα οφέλη που θα προέλθουν από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία, σε βάθος 30ετίας, περισσότερα από 150 δις ευρώ. Ο κ. Μανιάτης που βρέθηκε πρόσφατα στην Πάτρα για να υποδεχθεί το πρώτο πλοίο που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο μίλησε πριν λίγες μέρες στο Κανάλι της Βουλής.
«Ήδη, τους προηγούμενους μήνες, είχαμε τις επενδύσεις για τα πετρελαϊκά. Στα τρία οικόπεδα, είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών. Μιλάμε για επενδύσεις της τάξης των 100 εκατομμυρίων συνολικά, σε θέματα έρευνας πετρελαίου στα τρία οικόπεδα, Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα. Θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου. Έχει μπει το νερό στο αυλάκι, τα έχουμε πει πολλές φορές. Νομίζω λοιπόν ότι έχουμε μεγάλη ανάγκη και θέλω να το τονίσω αυτό, να πιστέψουμε ότι ως Ελλάδα και θέλουμε και μπορούμε», είπε ο πρώην Υφυπουργός.
Επίσης, ο κ. Μανιάτης έχει εκφράσει την αισιοδοξία ότι στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσει η άντληση πετρελαίου από το μεγάλο κοίτασμα που εκτιμάται ότι βρίσκεται ανοικτά της Πάτρας. Η έναρξη της εξόρυξης δεν είναι μακριά και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο αισιοδοξίας για την χώρα μας, έχει τονίσει αρκετές φορές.
Οι τρεις περιοχές που εμφανίζονται πιο έτοιμες (Πατραϊκός, Κατάκολο και Γιάννενα) σύντομα θα δουν τις πρώτες εγκαταστάσεις να στήνονται. Φυσικά αυτό, όπως συμπεραίνει το thebest.gr, σημαίνει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχει αναδειχθεί η εταιρεία που θα κάνει την εξόρυξη, πλέον, και όχι τις έρευνες. Αν δεν έχει επιλεγεί ήδη…
Πηγή: thebest.gr
Πηγή: aerasnews.gr

2 σχόλια

  1. Η οργή του κόσμου με τα νέα μέτρα που συγκεκριμενοποιούνται κάθε μέρα είναι τεράστια. Τα ποσοστά του ΄Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελληνων και της Χ. Α θα αυξηθούν ή και θα διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες. Τα 3 κόμματα μαζί( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , σε λίγο, δεν θα συγκεντρώνουν ούτε το 20% των πολιτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. __________________________________
    "Τζάμπα πολιτικοί μάγκες" υπάρχουν και κοροϊδεύουν,
    επειδή υπάρχουν "τζάμπα...κορόϊδα πολίτες"...!!!


    «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». Τάδε έφη, Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας
    (λέει ότι είναι, θα τρίζουν τα κόκαλα του Καζαντζάκη)
    και βουλευτής του… αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (εδώ θα τρίζουν τα κόκαλα του Λαμπράκη).

    Θα πρέπει να τον χαίρονται στην Κουμουνδούρου κι αν είναι δυνατόν, όταν γίνουν κυβέρνηση να τον κάνουν και υπουργό Πολιτισμού.

    Ή καλύτερα υπουργό Εσωτερικών αφού με τέτοιο… σουξέ θα λύσει και το δημογραφικό της χώρας.

    Προσοχή λοιπόν, όταν βλέπετε τον Τατσόπουλο να πηγαίνετε τοίχο – τοίχο.

    Αξιος ο μισθός του ως βουλευτή. Μπορεί να μην έχει κάνει ούτε μια ερώτηση στη Βουλή αλλά καταφέρνει να είναι στην επικαιρότητα με τις ανοησίες που λέει.

    Να τον χαίρεται ο Τσίπρας που τον επέλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση