GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρηνική δύναμη το Ιράν μέχρι τον Απρίλιο! – 10 πυρηνικά όπλα άμεσα

Κοντά στην απόκτηση πυρηνικού υλικού ίσως και στους πρώτους δύο μήνες του 2013, κατάλληλου για την κατασκευή πυρηνικού όπλου είναι το Ι...

Κοντά στην απόκτηση πυρηνικού υλικού ίσως και στους πρώτους δύο μήνες του 2013, κατάλληλου για την κατασκευή πυρηνικού όπλου είναι το Ιράν σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), εξέλιξη που ενδέχεται να προκαλέσει συναγερμό στη Δύση για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης…
Όπως αναφέρει ο ΙΑΕΑ το Ιράν ολοκλήρωσε την υποδομή στο υπόγειο εργοστάσιο στο Fordo όπου 2.800 φυγοκεντρωτές μπορούν να εμπλουτίσουν σημαντικές ποσότητες ουρανίου μέχρι 20%. Επιπρόσθετα ο αριθμός των φυγοκεντρωτών στο Natanz έφτασε τις 6000 αυξάνοντας την απόδοση του προγράμματος.
Η Τεχεράνη έχει παρασκευάσει περίπου 233 κιλά ουρανίου υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από το 2010, μια αύξηση κατά 43 κιλά από τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στη Βιέννη.
Πληροφορίες από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι το Ιράν διαθέτει ήδη της τεχνολογία για να αυξήσει το ποσοστό του εμπλουτισμένου ουρανίου από 205 στο 90%. Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές υπολογίσουν ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόλις 2-3 εβδομάδες από την στιγμή που ο ανώτατος ηγέτης της χώρας  Khamenei δώσει την εντολή. Από εκείνη την στιγμή και μετά μπορούν εύκολα μέσα σε λίγες εβδομάδες να κατασκευαστούν τουλάχιστον 10 πυρηνικά όπλα.
Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας πορείας χωρίς γυρισμό για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και φυσικά θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικά την στάση που θα τηρήσουν αφού το άνοιγμα του Khamenei προς τον Ομπάμα στις 20 Οκτωβρίου για έναρξη διμερούς διαλόγου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όπως φάνηκε δεν είχε συνέχεια και ήταν ένα διπλωματικό πυροτέχνημα.
Ο δισταγμός στην χρήση στρατιωτικής βίας κατά του Ιράν που έχει δείξει μέχρι σήμερα η ηγεσία των ΗΠΑ θα κριθεί τους επόμενους μήνες από τις εξελίξεις, οπότε και θα φανεί αν ο Ομπάμα θα δεχτεί να πάρει το ρίσκο που περιλαμβάνει μία επίθεση στο Ιράν με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την διατήρηση του status quo στα καθεστώτα των υπολοίπων κρατών του Κόλπου.
Όπως όλα δείχνουν το Ιράν αποσκοπεί στο να κερδίσει χρόνο ώστε μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου να μπορεί να ανακοινώσει την κατοχή σημαντικής ποσότητας πυρηνικού υλικού για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου, οπότε όλα τότε θα κριθούν.
defencenet.gr
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση