GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα χρειαστούν νέα μέτρα για να φτάσουμε το 124% το 2020

Όσοι πίστεψαν ότι το θρίλερ για τη δόση και το μέλλον της χώρας τελείωσε με την «γκρίζα» απόφαση του Eurogroup οι εξελίξεις τους διαψεύ...

Όσοι πίστεψαν ότι το θρίλερ για τη δόση και το μέλλον της χώρας τελείωσε με την «γκρίζα» απόφαση του Eurogroup οι εξελίξεις τους διαψεύδουν.  
Το θρίλερ καλά κρατεί, η ισορροπία του τρόμου σε τεντωμένο σχοινί θα συνεχιστεί για δύο ακόμη εβδομάδες.
Το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για εκταμίευση του δικού του μεριδίου, την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος επαναγοράς ομολόγων.
Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει την εξόφληση των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες χωρίς να έχει γίνει ακόμα η εκταμίευση της δόσης αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά τα σύννεφα αμφισβήτησης της απόφασης του Eurogroup.
Το «μαστίγιο και το καρότο» συνεχίζεται από τους δανειστές μας δημιουργώντας ασφυκτική πίεση στην τρικομματική κυβέρνηση.  
Και μπορεί το τελευταίο προσχέδιο της έκθεσης προόδου του μνημονίου των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης αλλά μπορεί τα τελευταία μέτρα αν μην είναι τα…τελευταία.
Στο σχέδιο ενσωματώνονται και αναφέρονται αναλυτικότερα τα συμπεράσματα του τελευταίου Eurogroup καθώς και η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.
Η έκθεση αποτελεί, πλέον, αντικείμενο οριστικοποίησης από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να εγκριθεί την προσεχή Τετάρτη από το κονκλάβιο των Επιτρόπων και εν συνεχεία να πάρει το δρόμο για επόμενο Eurogroup προς κύρωση. 
Τα πρόσθετα μέτρα που αγγίζουν τα 6,4 δισ. ευρώ και αναθεωρούν το ψηφισμένο  μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που έκανε λόγο για 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν την άνοιξη του 2013 μαζί με τη νέα επικαιροποίηση του μνημονίου. 
Πέρα από τον  ασφυκτικό έλεγχο που επιβάλλει η τρόικα στον ελληνικό προϋπολογισμό και τα σχέδια για τον ειδικό λογαριασμό εξόφλησης χρέους αποκαλύπτεται ότι το δεκαετές μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων από τα δάνεια του EFSF θα είναι έντοκο και δεν θα προκαλέσει ζημία στον μηχανισμό!
ΔΝΤ: Πρώτα η επαναγορά και μετά η δόση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα περιμένει την υλοποίηση της επαναγοράς ομολόγων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν εξετάζεται «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι «σημαντική και συγκεκριμένη» και ότι στο σύνολό τους αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμη κατεύθυνση.
Ο κ. Ράις δεν θέλησε να αναφερθεί σε ημερομηνίες που θα συνέλθει το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου για να συζητήσει το ελληνικό πρόγραμμα.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία (επαναγοράς ομολόγων) και μετά να εξετάσουμε το ζήτημα», όπως είπε, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια, η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, θα είναι σε θέση να ενημερώσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την πρώτη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι κυρία Λαγκάρντ δεν θα παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.
IIF: Ίσως το buyback να μην είναι η καλύτερη λύση

«Αβέβαιη» χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) την επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου επαναγοράς ελληνικού χρέους που στόχο έχει να ελαφρύνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 20 δισ. ευρώ, ενώ προβάλλει την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη ως το μοναδικό τρόπο για επίτευξη ουσιαστικής προόδου στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας του χρέους.
«Αν παρατηρήσεις τα διαφορετικά στοιχεία του πακέτου χρηματοδότησης, η περίπτωση του buyback δεν είναι και η πιο ελκυστική», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara. Και αυτό γιατί  περίπου τα 2/3 του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.
Σύμφωνα με τον Dallara, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές μείωσαν το χρέος της Ελλάδας κατά περισσότερα από 100 δισ. ευρώ το Μάρτιο «η χώρα βρίσκεται υποτιθέμενα σήμερα σε χειρότερη θέση από ποτέ όσον αφορά τη βιώσιμοτητα του χρέους. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μικρό "τσεκούρι" για να μειώσεις ένα βουνό χρέους και μετά να περιμένεις ότι θα σε οδηγήσει στην ανάπτυξη».
Ο Dallara προτείνει αντ΄αυτού να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αποκατάσταση της ανάπτυξης μέσω των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, υποστηρίζοντας πως τα όποια κεφάλαια, πέραν αυτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του προϋπολογισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση της οικονομίας.
«Υπάρχουν περισσότερα από 10 δισ. ευρώ που χρειάζεται να διοχετευτούν μέσα από το σύστημα στα επενδυτικά projects», είπε. 

4 σχόλια

  1. ΒΆΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΒΆΛΕΤΕ, ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΆΡΕΤΕ.. ΧΑ ΧΑ, ΒΑΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ... ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! Γροθιά στα όρνεα του Σόρος , στις βουβουζέλες των ΜΜ”Ε” και στους καθημερινούς των καναλιών Ντινόπουλο και Αδωνι.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

    Σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πάγωσε την εκβιαστική σκευωρία των τοκογλύφων ενάντια στην αγωνιζόμενη Αργεντινή.

    Πάγωσε όμως και το χαμόγελο στα χείλη από τα παπαγαλάκια και τις βουβουζέλες που πανηγύριζαν για την πρόσκαιρη δικαίωση των τοκογλύφων, των παρακρατικών, των λούμπεν παρακρατικών και των ...εκδοτικών συγκροτημάτων.

    Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά στην Αργεντινή για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ..

    Βλέπετε δικαιωθήκαμε. Αλλά διασύρθηκαν και όλοι που προέβαλλαν μία εφέσιμη απόφαση φιάσκο, ως αποκρυπτογράφηση της Αμερικάνικης πολιτικής στο θέμα του …Ελληνικού κουρέματος!

    Η απόφαση είναι σταθμός εάν συνδυαστεί με την πολιτική της ηρωϊκής προέδρου, που σχετίζεται με τις επανεθνικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου που είχαν ξεπουλήσει τα ασπόνδυλα του εκεί μνημονίου..

    ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ..ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ..ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΥΠΟΚΕΊΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ξεράδια σας ξέρετε!

    Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …”

    Αλήθεια; Ξέρεις;

    Ξέρεις,…τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;

    …ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;

    …λόγω έλειψης χρημάτων τρέχω στον μπαμπά και του ζητώ μερίδιο από την κομμένη(από σένα) σύνταξη των 700 ευρώ; Δηλαδή ζητώ από τον πατέρα μου να με γηροκομήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το ξέρεις κι αυτό;
    (χαχαχαχαχαχαχα … ωχ! Κρατήστε με!)

    … με τι δύναμη ψυχής θα στείλω το εννιάχρονο μουτράκι νηστικό στο σχολείο;

    … πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα στα αθώα παιδικά μάτια “δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα”

    … πώς να εξηγήσω στον Γιάννη β’ Λυκείου, τέρμα το φροντιστήριο λόγω αδυναμίας πληρωμών εξ αιτίας της ανεργίας της κεντρικής κολώνας του σπιτιού.

    … τι θα πει να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα και με πλήρη αδιαφορία όλοι όσοι “προσφέρουν δουλειά” και συ να φορτώνεσαι μαζί με τα δυό μουτράκια και την γυναίκα σου με κάθε κλείσιμο απογοήτευση μεγατόννων;.

    …τα ομόλογα που μου ενεχείρησε ο πατέρας μου για ώρα ανάγκης να τάχει μειώσει στο μισό ένας ευτραφής συνταγματο/καθηγητο/πολιτικός που τόπαιξε ξερόλας οικονομολόγος και κόμπαζε για επιτυχία μεγατόννων.

    …τον συναισθηματικό μου κόσμο σε τι κατάσταση υστερική ήταν μετά την απώλεια της δουλειάς μου και εν συνεχεία της αδυναμίας μου να βρω δουλειά και να εξυπηρετήσω ανάγκες και υποχρεώσεις. Τότε είδα την αποτυχία μου, κι όλα αυτά εξ αιτίας σου. Εσύ δανείστηκες, εσύ τους κάλυψες, κι εσύ θα με σώσεις; Κύριε και θεέ τι είσαι, τρία σε ένα;

    …Με νηστικά παιδιά, γυναίκα, χαμένο σπίτι και κάθε είδους αξιοπρέπεια ξέρεις πως είδα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας;. Ύστερα το πεζοδρόμιο νάρχεται με καταπληκτική ταχύτητα προς το μέρος μου. Τόξερες κι αυτό; Για να θυμηθώ τον Μαρίνο πριν πολλά χρόνια στην Πλάκα “ποιος είμαι; Είμαι ο δολοφόνος!”

    Και τώρα αλαφρύς σαν άγγελος και ευωδιαστός σαν τίμιο ξύλο σε παρακολουθώ μπροστά σε είκοσι προτεταμένα μικρόφωνα να λες ελαφρά τη καρδία. “γνωρίζω τι θα πει άνεργος”.

    Όχι δεν ξέρεις! Ποτέ δεν ήξερες. Απλά πάντα έπαιζες/παίζατε όλοι σας ευφυέστατο πολιτικό θέατρο όπως και τώρα.

    Μας διαλύετε, μας εξοντώνετε. Μην μας δουλεύετε κι από πάνω. Αιδώς!


    αρισταρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα ρε στουρναρε δεν στεγνωσε η μελανη απο την θανατική καταδικη που ψηφισατε ρε ρημαδια ρε καθαρματα και αρχισες να παπαγαλίζεις για νεα μετρα ρε στραβοχυσια;
    Αυτα να τα πείς σε αυτους τους μαλακες που ψηφισαν κατι κοπρόσκυλα σαν και του λόγου σου κατι μαλακες που η μαλακια τους εχει στοκαρει οτι ρεει μεσα τους.

    Λίγα ειναι τα ψωμια σας νυχρα πουσταρια θα φυγετε τρεχωντας.

    Σε οτι αφορά τους φόρους βαλτε και αλλους ρουφιανοι ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ αυτο να μεταφερεις στο αφεντικο σου που σου δινει την σκυλοτροφή μα ζεις. ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση