GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κοινωνικό πρόγραμμα»… 149 απολύσεων παρουσίασε η El Pais

Γνωστοί συντάκτες «δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Διαδικτύου»   « Είμαι στη λίστα. Οι προδιαγραφές μου για το Διαδίκτυο και η κ...

Γνωστοί συντάκτες «δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Διαδικτύου»
 
«Είμαι στη λίστα. Οι προδιαγραφές μου για το Διαδίκτυο και η καριέρα μου είναι ανεπαρκείς» γράφει ο Ραμόν Λόμπο στο λογαριασμό του στο Twitter. Πρόκειται για μια από τις μεγάλες «πένες» που συμπεριλήφθηκε στους 149 εργαζόμενους της μεγαλύτερης ισπανικής εφημερίδας, El País, οι οποίοι κλήθηκαν από τη Δευτέρα να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση της διαδικασίας απόλυσής τους.
Η El País ιδρύθηκε το 1976 κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη δημοκρατία μετά το θάνατο του Φράνκο, και ανήκει στον μεγαλύτερο όμιλο των ισπανικών μέσων ενημέρωσης Prisa.
Ο όμιλος ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που περιλάμβανε 149 περικοπές θέσεων εργασίας -σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού που αποτελείται από 466 εργαζόμενους -εκ των οποίων η πλειοψηφία θα απολυθεί και θα υπάρξει πρόωρη συνταξιοδότηση για τους άνω των 59 ετών.
«Το κοινωνικό πρόγραμμα των 149 απολύσεων έχει τεθεί σε ισχύ» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πρόεδρος του ομίλου της εφημερίδας, Μανουέλ Γκονθάλεθ.
«Η διοίκηση έχει επιφορτίσει συμβολαιογραφικά γραφεία να τους καλέσουν σταδιακά. Πενήντα δυο δημοσιογράφοι πρέπει να υπογράψουν στη Μαδρίτη. Και από αύριο [Τρίτη] εκείνοι που εργάζονται έξω από τη Μαδρίτη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση συνέταξε μόνη της τον κατάλογο αυτών που θα απολυθούν.
«Το κριτήριο είναι γενικό: μείωση του αριθμού των συντακτών, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές για το Διαδίκτυο, ενώ εργάζονται καθημερινά σε αυτό» τονίζει ο Μανουέλ Γκονθάλεθ.
Οι δημοσιογράφοι της El País πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τριήμερη απεργία, και διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας της Μαδρίτης κραδαίνοντας πανό που επέκριναν τον «το αξιοθρήνητο πρόγραμμα».
«Με κάλεσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Κυριακή: ”θα πρέπει να παρουσιαστείτε”… για να μου κοινοποιήσουν την απόλυσή μου. Έπειτα από 17 χρόνια, είμαι ένας αριθμός», γράφει με πικρία ο Μανουέλ Κουέγιαρ στο λογαριασμό του στο Twitter, άλλο ένα μεγάλο όνομα που εξαφανίζεται από την εφημερίδα μαζί με τους Χοσέ Γιόλντι και Χαβιέρ Μαρτίνεθ Λάθαρο.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση