GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τρύπα» ύψους 15 δισ. ευρώ για το 2014

Σημαντική πρόοδο διαπιστώνει η τρόικα σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες της Ελλάδας να εναρμονιστεί με τους δημοσιονομικούς της στόχους, σύ...

Σημαντική πρόοδο διαπιστώνει η τρόικα σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες της Ελλάδας να εναρμονιστεί με τους δημοσιονομικούς της στόχους, σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης των δανειστών που διέρρευσε από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στην έκθεση γίνεται λόγος για «βελτιωμένη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα όσα ορίζει το οικονομικό της πρόγραμμα».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην έκθεση της τρόικας επισημαίνεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, που προκύπτουν από τη διετή παράταση του οικονομικού προγράμματος, μέχρι το 2014 υπολογίζονται στα 15 δισ. ευρώ, ενώ σωρευτικά έως το 2016, το χρηματοδοτικό κενό αυξάνει στα 17,6 δισ. ευρώ.
Οι δανειστές διευκρινίζουν ότι το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και στην απουσία ανάπτυξης της οικονομίας.
Επισημαίνουν, επίσης, ότι η διετής παράταση του ελληνικού προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των περικοπών που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση