GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 1.500 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Οκτώβριο

Στους 1.531 ανέρχονται οι αλλοδαποί που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντ...


Στους 1.531 ανέρχονται οι αλλοδαποί που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Ειδικότερα, 717 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Η επιχείρηση αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος της Πακιστανούς (204 άτομα), 159 άτομα από το Μπαγκλαντές, 69 άτομα από την Κίνα και 65 άτομα από την Αλβανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εθνικές πτήσεις charter και τακτικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 814 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Συνολικά από τον περασμένο Αύγουστο 3.666 άτομα έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση