GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρουσιάζεται το λεύκωμα: Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945

Το λεύκωμα που παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 18:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αποτελεί μια εκτενή καταγρ...


Το λεύκωμα που παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 18:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αποτελεί μια εκτενή καταγραφή του ολοκαυτώματος που συνετέλεσαν οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, οι δυνάμεις του άξονα, σε πόλεις και χωριά με χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές που παραμένουν άσβεστα στη μνήμη του Ελληνικού λαού ο οποίος ακόμη και σήμερα θρηνεί γι αυτές τις θηριωδίες.
Στην εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Κρήτης και του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις .
Σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που καταγράφει αλλά και διατηρεί άσβεστη τη μνήμη για τη θυσία των Ελλήνων και το ολοκαύτωμα σε Πόλεις και χωριά της Κρήτης από τους Γερμανούς κατακτητές.
«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε και το Δήμο Ηρακλείου συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, με την έκδοση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Λιβάνη θυμίζοντας ότι και η Κρήτη με τους Μαρτυρικούς Δήμους Ανωγείων ,Αμαρίου ,Αγίου Βασιλείου,Ιεράπετρας,Βιάννου,ΚαντάνουΣελίνου,Κισσάμου, Μαλεβιζίου,Πλατανιά και Φαιστού πλήρωσε βαρύ τίμημα και υπέστη τη βαναυσότητα των γερμανών κατακτητών, ώστε να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη αποδίδοντας ταυτόχρονα τιμή σε όλους εκείνους που με τον ηρωισμό τους και τη θυσία τους σημάδεψαν την ιστορία και έδωσαν νόημα σε έννοιες όπως ο πατριωτισμός ,η δικαιοσύνη ,η ελευθερία η ανθρώπινη αξιοπρέπεια» δήλωσε ο κ. Κουράκης .
«Από συστάσεως του Δικτύου των Μαρτυρικών Πόλεων το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και τώρα ειδικά ακόμη περισσότερο .δήλωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις με τους εισηγητές που έχουν προσκληθεί παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου θα διαφωτίσει ακόμη περισσότερο την υπόθεση αυτή.
Είμαστε προσηλωμένοι στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης, ώστε πόλεις οι οποίες υπέστησαν την αγριότητα των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, να διατηρήσουν την μνήμη Ζωντανή, να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση της ιστορίας στις νέες γενιές τόνισε και ο πρώην πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων κ. Ευτύχης Δασκαλάκης
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κάλεσε τους πολίτες να παραβρεθούν στη σημαντική αυτή εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τιμώντας τη μνήμη όσων θυσιαστήκαν για τη πατρίδα μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Βασιλική Αγίου Μάρκου 18:30 ΄
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης Δήμαρχος Ανωγείων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945.
Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τους :
- κ. Στέλιο Ε. Περράκη Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
– κ.Αριστομένη Ι. Συγγελάκη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου,Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο συντονισμός της θα γίνει από τον κ. Ευτύχη Δασκαλάκη π. Πρόεδρο Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων ,πρώην Δήμαρχο Καντάνου. Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση