GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύλος: 20 χρόνια φυλακή σε εφοριακό για απάτη στην Εφορία

20 χρόνια φυλάκιση στοίχισε σε 61 χρονο εφοριακό υπάλληλο της εφορίας Πύλου καθώς και σε ένα επιχειρηματία από την περιοχή της Πυλίας η υ...

pylos 20 xronia fylaki se eforiako gia apati stin eforia 1 315x236 300x224 Πύλος: 20 χρόνια φυλακή σε εφοριακό για απάτη στην Εφορία20 χρόνια φυλάκιση στοίχισε σε 61 χρονο εφοριακό υπάλληλο της εφορίας Πύλου καθώς και σε ένα επιχειρηματία από την περιοχή της Πυλίας η υπόθεση απιστίας κατά του… Ελληνικού δημοσίου ύψους 722.000 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έχει φτάσει το 1.575.000 ευρω που ανακαλύφθηκε το 2006.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τιμώρησε αυστηρά 20 χρόνια στον καθένα, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικά την καλή συμπεριφορά του πρώτου μετά την πράξη του και την μεταμέλεια του δεύτερου.
Ο Εφοριακός αξίζει να σημειωθεί ότι είχε “ξαναεξυπηρετήσει” στο παρελθόν με το ίδιο σύστημα και πάλι κατοίκους της περιοχής ενώ ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έχει πληρώσει στην Εφορία 115.000 ευρώ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε μόνο ο εφοριακός, ενώ για τον επιχειρηματία που προφανώς δεν ανέμενε την τόσο βαριά καταδίκη παραστάθηκε δικηγόρος.
Πρώτη κατέθεσε επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε έλεγχο στη ΔΟΥ Πύλου, όταν ο εφοριακός και τότε ταμίας στην Εφορία αρνιόταν να αλλάξει πόστο και να παραδώσει το ταμείο.
Το κόλπο είχε να κάνει με επιταγές
Λάμβανε επιταγές ο ταμίας, τις οποίες παρακρατούσε, για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, έτσι φαινόταν ότι ο φορολογούμενος έχει εξοφλήσει την οφειλή του, αλλά χωρίς ποτέ να έχει πληρώσει ευρώ, αφού οι επιταγές δεν είχαν εισπραχθεί.
Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε το έλλειμμα και η μη απόδοση φόρων σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής. Αποκαλύφθηκε, όπως είπε η επιθεωρητής, ότι υπήρχε έλλειμμα 722.000 ευρώ, το οποίο προερχόταν από 57 επιταγές, τις οποίες κρατούσε στο συρτάρι του ο εφοριακός.
«Την πάτησα» είπε ο 61 χρονος δράστης
“Έκανα να βγω 6 μήνες από το σπίτι, από την ντροπή μου, ενώ απέκτησα και ψυχολογικά προβλήματα από αυτή την ιστορία και από το 2006 λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή”.
«Είμαστε μια μικρή κοινωνία στην Πύλο, με παρακαλούσε ο επιχειρηματίας για εξυπηρέτηση να κρατήσω την επιταγή και το έκανα. Νόμιζα ότι δεν θα μου κάνει ζημιά. Τώρα που το σκέφτομαι βλέπω τα λάθη μου», πρόσθεσε και σε παρατήρηση της Εισαγγελέως ότι δεν ήταν μια επιταγή, αλλά 57, απάντησε ότι δεν είχε κανένα όφελος.
Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή και των δύο
Για τον εφοριακό είπε ότι με τις ενέργειές του ωφελούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι καρπώνονταν τα χρήματα. Παράλληλα, ότι είχε επαναλάβει τη δράση του αυτή το 1994 και το 2004, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ρήμα «παραπλάνησε» επαναλαμβάνεται συνεχώς στην έκθεση που έχει συνταχθεί εις βάρος του.
Η Εισαγγελέας, είπε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος προφανώς δεν ήταν και ο μόνος που γνώριζε τι γινόταν, αφήνοντας αιχμές για τη τοπική διοίκηση της υπηρεσίας.

1 σχόλιο

  1. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ'ΝΑΙ ΕΞΩ ΑΡΑ; ΚΛΕΨΤΕ ΝΑ'ΧΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση