GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 21,4% των Ελλήνων απειλείται από την φτώχεια

Το 21,4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας απειλείται από τη φτώχεια σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβιώσεως των Νοι...

Το 21,4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας απειλείται από τη φτώχεια σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβιώσεως των Νοικοκυριών 2011 της Ελληνική Στατιστική Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το κατώφλι της φτώχειας ήταν το 2011 στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και στα 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Όπως καταδεικνύει η έρευνα το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα το 2011 ήταν 12.637,08 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ελλάδος 21.590,07 ευρώ.
Βάσει της έρευνας τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 901.194 και τα μέλη τους σε 2.341.400, ο δε πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.403.000 άτομα.
Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι κυρίως άνδρες άνεργοι (48,4%), μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (43,2%), λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (30,0%), νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (29,7%), μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (25,8%) και παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (23,7%).
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά 2,3% από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 23,6% και είναι αυξημένος κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010.

[title]«Εθνική ανεξαρτησία; Τι είναι αυτό;»[title]
Με χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο, θέλοντας να στείλει το ίδιο μήνυμα σε όλους τους χρεωμένους εταίρους της Ευρωζώνης, μεταξύ τους βεβαίως και στην Ελλάδα…
Αυτή η δήλωση δείχνει τις κυριαρχικές διαθέσεις της Γερμανίας που αποδεικνύουν ότι στην πολιτική παίζουν ρόλο μόνο τα συμφέροντα. Δυστυχώς πάνω σ” αυτήν την πραγματικότητα φτάχτηκε η Ενωμένη Ευρώπη. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στους κυβερνώντες και να ενεργοποιηθεί επιτέλους η γεωπολιτική εντός και εκτός Ευρώπης.
kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. Μπα, μόνο το 21% ; Και του χρόνου πόσοι θα είναι ; Πάνω από το 50% θα είναι στα όρια της φτώχειας, όπως πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Και τότε θα κλάψουν μανούλες ... Ο κόσμος υπέμεινε τα δύο χρόνια, ελπίζοντας σε μια αλλαγή πολιτικής. Ο Σαμαράς κάνει τα ίδια και χειρότερα, οπότε είναι θέμα χρόνου να έχουμε απίστευτη κοινωνική έκρηξη και εμφύλιο πόλεμο. Τα γεγονότα σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα είναι ενδεικτικά του τι θα συμβεί, αν δεν πέσει αυτή η φαύλη κυβέρνηση της φορομπηχτικής πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12,03
    ζώωωωωωωωωωωωωωωωοοοοοοοοοοοο


    εσένα θα σε ταίζει τζάμπα ο Τσίπρας
    και θα ντύνει αυτοκρατορικά ο Καμμένος

    ζώωωωωωωωωοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση