GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαθραία τσιγάρα καπνίζουν 25 στους 100

Πολύ σύντομα ο καπνιστής θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση σε λαθραία τσιγάρα παρά σε ένα περίπτερο ανοικτό για να αγοράζει νόμιμα τα τσιγάρα ...


Πολύ σύντομα ο καπνιστής θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση σε λαθραία τσιγάρα παρά σε ένα περίπτερο ανοικτό για να αγοράζει νόμιμα τα τσιγάρα της αρεσκείας του.
Με 25% τρέχει το παράνομο εμπόριο τσιγάρων σε αρκετούς δήμους της χώρας ανεβάζοντας στα ύψη τον μέσο όρο διακίνησης λαθραίων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων προσεγγίζει το 16% έναντι 13% στις αρχές του έτους, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω ο στόχος του κράτους για έσοδα 3 δισ. ευρώ τον χρόνο από την είσπραξη των φόρων.
Σύμφωνα με έρευνα της AC Nielsen, τον Σεπτέμβριο ένας στους τέσσερις καπνιστές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Αθήνας κατευθύνεται στον… λαθρέμπορο της γειτονιάς του για να αγοράσει τουλάχιστον ένα πακέτο τσιγάρα.
Οι διαφορές του νόμιμου πακέτου τσιγάρων και των λαθραίων είναι δύο. Η πρώτη είναι η χαμηλή τιμή και η δεύτερη είναι οι προειδοποιήσεις υγείας που αναγράφονται στο πακέτο για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου.Στα περισσότερα λαθραία δεν υπάρχουν οι προειδοποιήσεις και όταν υπάρχουν αναγράφονται σε άλλη γλώσσα και έτσι… δεν αγχώνεται ο καπνιστής.
Βόρεια
Στη Φλώρινα τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν το 25% της συνολικής αγοράς, στην Κομοτηνή το 24% και στο Κιλκίς το 21%.
Στον Πειραιά το ποσοστό των λαθραίων ανέρχεται στο 21%, ενώ τα ίδια ποσοστά βρέθηκαν και στην Αθήνα. Στην Καλλιθέα η ζήτηση για λαθραία τσιγάρα ανήλθε στο 24%, στο Περιστέρι έφθασε στο 22% και στο Μενίδι στο 22%.
Οι αριθμοί «σήμαναν συναγερμό» στο επιτελείο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, η οποία με την ενημερωτική καμπάνια «ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες για τον κλάδο και τα κρατικά έσοδα.
Η εταιρεία μιλώντας στην «Οικονομία» απέδωσε την έξαρση του παραεμπορίου «όχι μόνο στη φορολογία καπνού -άλλωστε στην Ισπανία το ποσοστό του παράνομου εμπορίου είναι 7,2% και στην Πορτογαλία στο 3% με υψηλότερες κατώτερες λιανικές τιμές- αλλά και στην έλλειψη πόρων ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών, στις σχετικά μικρές ποινές και πρόστιμα και το χαμηλό επίπεδο πληροφόρησης του κόσμου για τις επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου».
Ν. Θεοδωρόπουλος
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. να παει να γαμηθει η philip moris ποια ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΡΕ εχει πουληθει η εταιρεια στους αμερικανους και ο υπουργος οικονομικων τους στηριζει και κλεινουν παραδοσιακεσ καπνοβιομηχανιεσ οπως ΣΕΚΑΠ και 22 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.Ο μαλακας ο ξυνιδης που δεν τολμησε να βαλει υποψηφιοτητα στην ΞΑΝΘΗ καταστρεψε την ΣΕΚΑΠ .Τωρα και οι τελωνες σρην θηβα επειδη ειναι μπλεγμενοι στα λαθραια του γεωργιαδη πανε να κλεισου και αυτη ,οπως και ο ΚΕΡΑΝΗΣ με τοσκανδαλο του χρηματιστηριου ,ρε τι γινονται οι 22000 μετοχοι του πανε τα λεφτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση