GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 308,8 εκατ. τα κέρδη του ΟΤΕ στο 9μηνο

Στα 308,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ στο 9μηνο 2012, έναντι 241 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2011. Ο Όμιλ...

Στα 308,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ στο 9μηνο 2012, έναντι 241 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2011.
Ο Όμιλος κατέγραψε μείωση εσόδων στο 9μηνο κατά 6,4% στα 3,54 δισ. ευρώ λόγω των μειώσεων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας και έκτακτων επιδράσεων.
Δραστική μείωση 11% σημειώθηκε στα λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων των αποσβέσεων), με αποτέλεσμα την αύξηση του περιθωρίου προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA στο 36,5%.
Στο τρίτο τρίμηνο 2012 ανήλθαν σε 109 εκατ. ευρώ, έναντι 107,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο 2011.
Τους τελευταίους μήνες του 2012 ο ΟΤΕ αναμένει να διατηρηθεί η πίεση στα έσοδα, ως αποτέλεσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, του έντονου ανταγωνισμού και των μειώσεων των τελών τερματισμού που επιβάλλει η Ρύθμιση σε ορισμένες αγορές.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ισχυρές επιδόσεις μας και το Γ’ τρίμηνο του έτους, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Παρά την πίεση που άσκησαν στα έσοδα τόσο η πορεία της οικονομίας όσο και τα εξόχως χαμηλότερα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στις περισσότερες από τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, η συνεχής προσπάθειά μας για έλεγχο του κόστους οδήγησε σε αύξηση του περιθωρίου προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας στο 36,5%. Τα καθαρά κέρδη επίσης αυξήθηκαν.
Η έντονη προσπάθεια της Διοίκησης για δημιουργία ταμειακών ροών οδήγησε σε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 212 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, με τη συνολική μείωση του δανεισμού να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες.
Σημειώνουμε ταχεία πρόοδο στα σχέδια αναχρηματοδότησής μας, καθώς έχουμε ήδη λάβει δεσμεύσεις για την αναχρηματοδότηση μισού περίπου δισ. ευρώ του κοινοπρακτικού μας δανείου και είμαστε βέβαιοι ότι τα θέματα θα κλείσουν εντός χρονοδιαγράμματος έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013».
Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι εμπορικά έχουμε ανακτήσει έδαφος και ότι οι πελάτες μας πλέον αναγνωρίζουν την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών του ΟΤΕ. Τα επόμενα τρίμηνα θα δούμε αποτελέσματα με την προώθηση νέων προϊόντων, από τα οποία ξεχωρίζει η προγραμματισμένη εμπορική διάθεση του VDSL.
Επιταχύνουμε τη διαδικασία του μετασχηματισμού της επιχείρησης, όπως αποδεικνύεται και από την υλοποίηση νέου προγράμματος οικιοθελούς αποχώρησης, το οποίο επίσης ανακοινώνεται σήμερα. Το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά το κόστος της εταιρείας ενώ παράλληλα συμβάλει και στην απαραίτητη ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση