GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης

Russia Today Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα…! Το Ισραήλ προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα εντείνει την επίθεσή...


Russia Today
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα…! Το Ισραήλ προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα εντείνει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας σε 36 ώρες, εάν δεν σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών.  Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έφτασε χθες στο Κάιρο, σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Yuval Steinitz είπε στο ραδιόφωνο ότι ο χρόνος που απομένει πριν το Ισραήλ να κλιμακώσει τις επιθέσεις του μπορεί να μετρηθεί σε «ώρες, όχι μέρες.”

«Βρισκόμαστε σε μια διασταύρωση,” δήλωσε ο Steinitz. “Είτε πάμε προς μια ήρεμη ή προς μια ουσιαστική διεύρυνση της λειτουργίας … όπως μια πιθανή κίνηση για να επιτευχθεί πλήρης στρατιωτική απόφαση.”

Το Ισραήλ ζήτησε από τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ για μια περίοδο «αρκετά χρόνια» και ότι θα σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα. Οι συνθήκες είναι μέρος της πρότασης που υπέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς στο Κάιρο.
Επιπλέον, προτάθηκε το Ισραήλ να επιτρέπεται να κυνηγήσει τρομοκράτες σε περίπτωση επίθεσης ή αν λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με μια επικείμενη επίθεση. 
Στις επίσημες δηλώσεις του Μούσα Αμπού τη Δευτέρα τονίστηκε  ότι η Χαμάς δεν θα αποδεχθεί την δημιουργία μιας ισραηλινής“ζώνη ασφαλείας” στην ανατολική Γάζα.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε σε μια διάσκεψη των μέσων ενημέρωσης στην Αίγυπτο “δεν δεχόμαστε τους όρους του Ισραήλ, επειδή είναι ο επιτιθέμενος.”  Αντ ‘αυτού, ο Μεσάαλ δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας πριν οι δύο πλευρές  κινηθούν προς τα εμπρός. Η Χαμάς έχει επίσης κάνει έκκληση για παύση των στοχευμένων δολοφονιών.
Ο Μεσάαλ επανέλαβε ότι το ισλαμικό κίνημα αντίστασης δεν έχει κανένα συμφέρον από μια κλιμάκωση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα, αν και το Ισραήλ θα πρέπει να είναι η πλευρά που θα σταματήσει τον πόλεμο, δεδομένου ότι αυτό τον άρχισε. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε αρχικά ζητήσει κατάπαυση του πυρός, μια αξίωση που το Ισραήλ τελικά αρνήθηκε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έφτασε στο Κάιρο τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και να μεσολαβήσει για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.  Ο Ki-Moon αναμένεται να συνεδριάσει τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς σήμερα Τρίτη.
Ο Nathan Thrall από τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων δήλωσε στη Russia today ότι υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα για μια κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο  πιστεύει ότι σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάζονται από τις δύο πλευρές, μια άλλη αντιπαράθεση  στα επόμενα χρόνια θα ήταν «πολύ πιθανή».

Παρά την προειδοποίηση, δήλωσε ο Thrall, στρατηγικά, θα ήταν προτιμότερο για το Ισραήλ να μείνει μακριά από μια χερσαία εισβολή για διάφορους λόγους πέρα από τη διεθνή κοινή γνώμη.
«Το Ισραήλ θέλει να αποφύγει την επίθεση από το έδαφος απλώς και μόνο επειδή ξέρει πως λίγα οφέλη θα υπάρξουν από αυτό.»

  Οι φόβοι για μια ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ενέτειναν μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή ότι ο Ισραηλινός Στρατός ήταν «προετοιμασμένος για μια σημαντική επέκταση της επιχείρησης.”

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έχει διπλασιάσει το ποσοστό των στρατευμάτων για την επίθεση στη Γάζα και κάλεσε ένα σύνολο των 16.000 εφέδρων.
Εν τω μεταξύ, η σύγκρουση δεν δείχνει σημάδια ύφεσης με τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα συνεχίζονται αμείωτες.
Τη Δευτέρα μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα πολυόροφο συγκρότημα που στεγάζει πολλούς ξένους και τοπικά γραφεία των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα. 
Ο αριθμός των νεκρών τη Δευτέρα το απόγευμα διαμορφώθηκε σε 101 Παλαιστίνιους, ενώ τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση πυραύλων την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την δολοφονία του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αχμέντ Jabari.
fetcher 137 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης
fetcher 228 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης

fetcher 46 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης Στηρίξτε τo
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! fetcher 52 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης fetcher 61 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης
_
fetcher 228 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης


fetcher 228 Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς τελεσίγραφο 36 ωρών πριν από την έναρξη μεγάλης επίθεσης

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση