GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «αποκάλυψη» του άρθρου 4...

Του  Ιωάννη Μιχελογιαννάκη. Βουλευτής Νομού Ηρακλείου. Ένας πολιτικός και ιδιαίτερα ένας αρχηγός κόμματος οφείλει να έχει όταν χρειασ...

Του  Ιωάννη Μιχελογιαννάκη.
Βουλευτής Νομού Ηρακλείου.

Ένας πολιτικός και ιδιαίτερα ένας αρχηγός κόμματος οφείλει να έχει όταν χρειαστεί ξεκάθαρη θέση.
«Λευκό» σημαίνει πολιτική αδυναμία.
«Άκυρο» σημαίνει πολιτική ανευθυνότητα.
«Παρών» σημαίνει ότι δηλώνω παρουσία χωρίς να έχω θέση και άποψη. Επίσης «Παρών» σημαίνει στα συνταγματικά μας πλαίσια αρνητική ψήφο, γιατί ουσιαστικά προσμετράται, οπότε αλλάζει η αναγκαία πλειοψηφία.
Το άρθρο 4 στην χθεσινή ψηφοφορία της βουλής συμπτωματικά και διαβολικά μπορεί - δεν ξέρω - να είχε άλλη τύχη μιας και δεν πέρασε για μια ψήφο. Το παραπάνω σημαίνει ότι με τη χθεσινή διαδικασία αποκαλύφθηκε πόσο σπουδαίο είναι το ότι, ενώ μπορούσαν να ψηφίσουν οι αρχηγοί κομμάτων Βενιζέλος - Κουβέλης, τελικά δεν ψηφίσαν. 
Αναλύω τους λόγους για τους οποίους αυτό πιθανόν να έγινε.
Πολιτική απάντηση στον προχθεσινό φασισμό-εκβιασμό του κ. Σαμαρά : Άστοχο
Δήθεν με την απουσία τους να μην επηρεάσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους : Ανόητο γιατί είχαν ήδη αποφασίσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες.
Αποφυγή παρουσίας τους για να γλιτώσουν από την επικοινωνιακή συντριβή σε τυχόν αντάρτικο βουλευτών τους : Αταίριαστο για πολιτικούς άνδρες.
Επικοινωνιακό τέχνασμα για τα επόμενα (προϋπολογισμό, νέα μέτρα): Επικίνδυνο γιατί αλίμονο αν υπερισχύσει ένα τέχνασμα, για κάτι που θα στιγματίσει την υπόλοιπη ζωή μας.
Η παραπάνω ανάλυση σημαίνει πολλά.
Σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας με α)έμπρακτη απόδειξη ότι δεν υπάρχει συνεργατικό πνεύμα, β)πολιτικούς αρχηγούς κατωτέρους των περιστάσεων, γ)απόδειξη ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, γιατί όταν δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τους ίδιους τους εαυτούς τους πώς να διαπραγματευτούν με τους ξένους.
Δυστυχώς αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από τη κάθε λογική ανάλυση και αναδείχθηκε συμπτωματικά με το Άρθρο 4 και με την αλλαγή της «τύχης» του για μια και μοναδική ψήφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση